En av de mest erfarne forskerne i verden, den stadig sykere Stephen Hawing, som lider av en nervesykdom, går nå ut og advarer forskerne mot å lage for «intelligent teknologi».

Stephen Hawking er en svært respektert person, han er fysiker, matematiker, forfatter og professor. Han har også skrevet en rekke bøker om hvor menneskene kommer fra, hva som skjedd ved det «Big Bang», om relativitetsteorien og han har teorier selv om hva som vil skje i framtiden som, meninger også har kommer mellom to permer.

– Fysikerens tale har lenge vært borte grunnet nervesykdommen, paradoksalt nok er det nettopp kunstig intelligens som gjør at Hawkings kan kommunisere med omverden. Via et avansert dataprogram klarer den kunnskapsrike 72-åringen å snakke via ord som tidligere er lagret i dataprogrammet.

Stephen_Hawking.StarChild

Hawking har også kommet med kontroversielle uttalelser, som f.eks at det ikke var noen Gud som skapte universet, det var det «The Big Bang» som gjorde, det alene er tungt å fornøye for noen.

– Nå kommer briten med en advarende pekefinger om hva som kan gå galt om man lager for «smarte roboter og gir disse kunstig intelligens». Kort fortalt kan mennesker lage kunstig intelligens som kan eskalere for fort å gjøre større skade enn nytte.

– Menneskets kapasitet og kunnskap er skapt gjennom mange generasjoner, såkalt langsom biologisk evolusjon. Derfor kan maskiner overta for menneskeheten på sikt, om man er for rask i utviklingen av kunstig intelligens. Fram til det 21. århundre har denne utviklingen vært til stor nytte for menneskeheten.

Problemet er når utviklingen går for raskt.

På sikt kan man lage store problemer for seg selv ved å produsere teknologisk intelligens som kan utvikle seg selv, bli smartere på svært kort tid og derfor ta over styringen av seg selv og reprodusere sin egen intelligens om nødvendig. Hawking mener dette kan være starten på slutten for alt liv på jorda, i verste fall. 

Mister menneskene kontrollene på utviklingen av kunstig intelligens, kan den åpenbart også utnyttes av de som ikke har gode hensikter. Hvilket scenario det kan gi ved væpnede konflikter kan man bare ha vanskelig for å forestille seg.

Stephen Hawking er for syk til å forelese for sine studenter i England, men når fysikeren snakker, er det svært mange som velger å høre på ham.

Frykter du intelligent teknologi som overgå menneskets kapasitet i framtiden?

 

Kilde: BBC.co.uk

Foto: Wikipedia.org

Vargas

Tags: Big Bang, framtiden, fysiker, intelligens, kunstig, relativitetsteorien, Stephen Hawking, utvikling

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Bli millionær med et klikk

Det er alltid flott med litt ekstra tyngde i lommeboken når vi nå går inn i juletiden, så hvorfor ikke...

Jul hos alle no?

Jula er for veldig mange den aller fineste tida på året. Familien samles endelig igjen, lyset skinner fra pyntede vindu,...

Lukk