Det er bare noen få dager til OL i Sotsji, når man ser klipp i fra hvilken nasjon og hvilken type mennesker som skal arrangere et av verdens største arrangement, kan man bli livredd på forhånd. En nasjon smekkfull av korrupsjon, fyll og vold der ingenting er viktigere enn en flaske vodka. 

Terror-frykt er bare en ting alle deltagerne skal ta stilling til i årets Olympiske leker.

Sotsji-OL er president Putins lille juvel, han har satt hele sin tvilsomme sjel i dette arrangementet som har kostet ekstremt mye penger, penger den vanlige russer slett ikke mener nasjonen har råd til. Ikke nå. 312 milliarder kroner er prislappen. Altså 312 000 000 000 kr!

TV2 har hatt et reportasje-team i det korrupte landet i lang tid. Det kan gi skremmende TV-bilder, men også underholdning på høyt nivå.

Russland, landet som nå skal arrangere vinter-OL, er et merkelig sted. Ikke alltid så fornuftig, men sjarmerende og ofte helt hinsides det man hadde trodd på forhånd. Bli med Øystein Bogen til annerledeslandet Russland. TV 2s Aage Aune og Øystein Bogen har trålet det enorme nabolandet vårt på kryss og tvers for å finne ut hvordan russere flest lever i dag, og hva den russiske folkesjela egentlig rommer.

– Du får blant annet se hvordan en ekte russisk «banja» (badstu) skal oppleves. Vi får møte Russlands versjon av Elvis, og en eksentrisk oppfinner som mener han har laget en evighetsmaskin. Russisk ungdom viser hvordan det festes døgnet rundt i verdensmetropolen Moskva, og en stamme med russiske ninjaer gir reporter Øystein Bogen smertefull innsikt i hva kampsporten «fjellmannskamp» går ut på.

Skal du til Sotsji eller til andre deler av Russland, sørg for å forholde deg rolig, fattet og for guds skyld- hold deg innenfor russisk lov. Havner du innen for murene i et russisk fengsel, så vet du aldri når du slipper ut igjen. Det kan være slutten på alt.

Se den skremmende fortellingen om «Østenfor all fornuft- historier fra Russland» på TV2 kl 21:45 torsdag 23. januar. Det er ikke et barneprogram.

 

Foto: Flickr/ richardbakes

Vargas

Tags: Historier fra Russland, TV2

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Juan Mata er klar for Manchester United!

Chelseas beste spiller de to siste sesongene har ikke fått tillit under José Mourinho, derfor ser ikke Juan Mata (25)...

30 måneder etter 22. juli- hva har skjedd siden da?

http://www.youtube.com/watch?v=oLnIkg3f_hE Du husker det som det var i går, hvor du var, du lurte på hvem som stod bak og...

Lukk