Hundedrapet- Norske bønder er noe dritt!

Norges tøffeste mann, Lars Monsen er i harnisk over hundedrapet, akkurat som de aller fleste andre som vet å sette pris på sine kjæledyr. Norske bønder tror de eier halve kongeriket og tar igjen og igjen loven i egne hender.

Det spiller liten rolle om hunden var i nærheten av sauer eller andre dyr. Man dreper ikke for å løse en konflikt punktum.

 Nylig ble border Collien «Tønes» på 13 måneder skutt og dreot på kloss hold med to hagleskudd på Hellestø. En av de som har reagert på bondens handlinger med sjokk og vantro er hundeelsker og naturvenn, TV-personligheten Lars Monsen. På sin egen Facebook-profil skriver Lars følgende:

«En sauebonde har gjort det igjen. Skutt en hund, attpåtil rett foran eieren, som står tilbake i dyp sorg og sjokk. Er det på tide å ta en grundig evaluering av hele sauenæringa slik den er i Norge idag?«

Lars Monsen

Vil du lese hele innlegget, gå inn på Lars Monsens Facebook-profil.

I følge Dagbladet.no er det «Texas» i sosiale medier grunnet det grove drapet på en uskyldig hund, og det med rette. Disse jævla bøndene tar seg til rette om det er på sitt eget beiteområde eller andre steder. Det finnes ikke en seriøs og ærlig bonde i dette landet som gjør et ærlig dags arbeide uten å syte for å få mer penger, eller mishandle egne eller andres dyr.

Bonden som skjøt hunden påstår at han ville gjort det samme igjen. Han burde vel heller ha vurdert å gå å skamme seg langt inn i skauen!

Ole Stangeland som eide «Tønes» lå over hunden sin og gråt etter det brutale drapet. Ole Stangeland er en voksen mann og er fortsatt i sjokk over behandlingen hunden hans fikk. 

Selvsagt må bøndenes dyr få være i fred, men kommer det en gjeterhund til et område der den ikke hører hjemme, enten det er til en gård, på vidda eller på fjellet, så har ingen rett til å drepe. Verken dyr eller menneske. Måtte bonden vurdere sin stilling som bonde, han er en skam for næringen en næring som gjør mer vondt enn godt for seg.

Er alle bønder i Norge grådige, ondskapsfulle mennesker uten snev av empati for verken dyr eller andre mennesker? Uttrykket Jævla bønder» kommer til sin rett gang etter gang. Ikke lenge etter at samtlige bønder tømte melk i gatene for at de ikke fikk nok subsidier, så blir flere bønder rundt om i Norge anmeldt for manglende omsorg for en kyr et sted, for griser et annet. Dyreplagere hele gjengen? Spørsmålet tvinger seg fram!

Hadde jeg ikke kjent et par bønder som tilsynelatende er oppegående mennesker, så ville jeg trodd at dette er en egen rase mennesker, både her hjemme og ellers- som er til for å lage livet surt for alle andre. Inkludert kjæledyrene deres.

Lars Monsen har hatt hunder i hele sitt voksne liv og vet hva han snakker om, selvsagt kan ikke en bonde- som selv jobber med dyr daglig, skyte en hund på denne måten. Lars Monsen har 100% rett i sine påstander- sauen er ålreite dyr, men kan ikke være mer verdt enn kjæledyr.

«Gårdbruker Egil Hellestø, du er en drapsmann og burde bli dømt for det. Håper virkelig du er stolt av dine handlinger. Etter mitt syn er du en grådig og slem faen- som burde hatt en real omgang juling og det håper jeg virkelig at du får.  Norske bønder har en stygg tendens til å tro litt for godt om seg selv.»

I følge norsk lov kan man ikke drepe for å få det som man vil, ei heller kjæledyr. Uansett om hunden hadde angrepet sauene, bør ikke det være grunnlag for vold mot hunden, det finnes andre og langt mer humane måter å løse en slik konflikt.

Norske bønder er noe skikkelig dritt!

Takk til Lars Monsen som belyser denne saken på en skikkelig og ærlig måte.

Kilde: Rogalandsavis.no

Øyvind Teige

Fredrikstad

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.