Ingen sommer uten sommerfestivaler- Her har du en oversikt!

Om du skal til Øya i Oslo, Månefestivalen i Fredrikstad, Jazz-festivalen i Molde eller på Træna-festivalen på Helgelandskysten.For mange blir det ingen sommer uten en skikkelig festival, derfor gir vi deg tips, råd og en liten oversikt over de festivaler det er verdt å nevne. 

Gjem dine verdier

I Norge er det noe for enhver smak, for alle aldre og alle genre, nesten hver eneste dag en ny mulighet til å se og høre band framføre sin musikk.


– Det du trenger for å få en vellykket opplevelse er nok penger, tilgang til øl, mat og et toalett i tide når du får behov for det. Dessverre er ikke festivaler noe sted for den med dårlig selskaps-blære eller sarte sjeler som ikke kan leve uten såpe og vann. Et festivalområde er som en militærleir, bare mindre rent. Ta med antibac.

– Du trenger også sovepose, liggeunderlag og et telt om du vet du skal oppleve flere dager på festivalområde, eventuelt reise videre til neste festival. Sørg for å reise sammen med andre, så kan dere sove på omgang. Du får det beste ut av en festival om du bestiller billetter på forhånd. Da slipper du lang kø ved inngangen og kan få med deg alt allerede fra start.

Ha dine verdisaker på et smart sted, ikke i en ryggsekk på ryggen, da kan du bli blakk før du rekker å høre første låt, dessverre er det mange uærlige sjeler der ute som gjerne vil finne ut av hva du har med deg i din bagasje.

Festivaloversikt

 Sivert Høyem Foto: NRK

På Roskilde-festivalen som går i fra 29. juni til 6. juli,  kan du oppleve Rolling Stones, om du ikke fikk oppleve legendene når de besøkte Oslo nylig. I tillegg kan du oppleve «Outcast» og norske «Kvelertak» på den tradisjonsrike festivalen som ble første gang arrangert i 1971. Siden den gang har festivaldeltakere fra hele verden valfartet til Danmark får å oppleve en av Europas mest populære festivaler.

Uten sammenligning forøvrig.

27. – 29. juli er det Månefestivalen i Fredrikstad som fortjener ditt besøk. En festival som har fått stadig større navn og bredere omtale for hvert eneste år. Denne sommeren kan du oppleve Lillebjørn Nilsen, Sivert Høyem, «The Soundtrack Of Our Lives», Susanne Sundfør blant mange andre dyktige artister. 

Træna-festivalen kan du i år oppleve fra 10. – 12. juli, en festival som også blir stadig mer populære. I år kommer det flere tilskuere som velger og bo på øya, enn noen ganger tidligere. De som skal underholde telt-folket er blant andre: Ida Maria, svenske Oscar Danielson og DZ Deathrays fra Australia.

Årets kanskje viktigste festival for veldig mange nordmenn er Øya-festivalen, en av de største og beste festivalene etter at Quart-festivalen ble lagt ned for noen år siden i Kristiansand. Oslo fortjener absolutt å bli satt på konsert-kartet for hele landet engang for alle, det blir hovedstaden så ettertrykkelig gjennom denne årlige begivenheten.

I år bør du sette av 5. – 9. august om du vil få med deg de fleste artistene.

Røyksopp og Robyn, «Queens Of The Stone Age», «Mayhem», Thomas Dybdahl, «Highasakite», Aurora Aksnes, Stein Torleif Bjella, «Skambankt» og Bryan Ferry for å nevne noen få. Øya-festivalen er et «must» for alle som vet å sette pris på en god festival. Tøyenparken i Oslo er stedet.

Moldejazz fra 14. – 19. juli er også verdt et besøk, du må ikke være jazz- elsker for å besøke Molde i juli, men det hjelper. Jazz er en spesiell genre for de spesilet interesserte. Men for disse er nettopp Moldejazz årets viktigste arrangement. I år kan du oppleve en imponerende gjesteliste.

Ylvis, Timbuktu, Jarle Bernhoft, Sivert Høyem, Ibrahim Maalouf og Honningbarna blant veldig mange andre fantastiske artister. Som du forstår er det slett ikke bare jazz-artister på besøk i Romsdalen midt i juli i år.

Se oversikt over andre festivaler og konserter om du ikke har funnet noe verdt å besøke fram til nå.

Konserter

-Det er også verdt å nevne Norges største konsert-arrangement i samme slengen. VG-lista Top 20 bør du få med deg. Fredag 20. juni kan du oppleve en rekke artister fra inn- og utland på Rådhusplassen i Oslo. Dette er en arrangement som har pågått gjennom mange år i regi av VG og NRK. Isac Elliot deltar også i år som i fjor, til stor glede for det yngste konsert-publikumet.

Ikke glem intimkonserten i Gamlebyen i Fredrikstad med Marion Ravn og Sivert Høyem dagen etter VG-lista. Lørdag 21. juni kan du oppleve magi i den gamle Garnisons-byen ved Glommas utløp. En midtsommer fest du sent vil glemme.

Opplev en konsert eller en festival i sommer og finn ro i sjelen.

Musikk burde vært å få på blå resept!

 

Foto: Flickr/ NRK P3

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.