Er du ung i Norge i dag så har du faktisk valget. Du kan leve ditt liv på egne premisser og være stolt av hvem du er, eller så kan du følge saueflokken i den tro at «kjøpt skjønnhet» gjør deg lykkelig. Da vil du før eller siden våken opp jævlig skuffet.


Under juletreet vil det i år ligge gaver som har fokus på et enda bedre utseende- for mange millioner kroner. Penger som selvsagt burde ha vært brukt på noe mye mer fornuftig, men handelstanden gnir seg i hendene.

Det samme gjør kyniske produsenter som er mer kreativ enn noen gang, for å få deg til å bruke penger på drit du bruker på i -eller på kroppen, i jaget etter det perfekte ytre. 

Tannbleking, botox i kinn og panne, Restylan i leppene og rumpeimplantat i hver skinke. Rens huden med rotte-sæd og bli evig ung. En kynisk bransje burde hatt en vær-varsom-plakat mot produkter som påvirker ungdoms kropps-idealer.

Du ser det for deg, de evige overskriftene i den kulørte presse. Norske jenter og kvinner har et evig jag på seg til å bli så perfekt, ung og sexy som mulig. De yngste kan umulig klare å stå i mot dette media-presse særlig lenge. Ikke rart ungjenter på 10 år kommer hjem med en tåre i øyekrokene og spør om å få penger til fyldigere lepper.

Hvor skal verden havne om dette får lov til å fortsette?

Emilie 9

Modell: Emilie Borge Foto: Copyright Morten Pettersen

Kroppsfokus, slankepress og higen etter den perfekte kropp er så viktig for mange jenter, kvinner og helt sikkert mange gutter, at det går på bekostning av det å leve et ok liv som ung. Fra morgen til kveld er det et krav fra omverden om at man skal ha siste mote, kule smykker, pene tenner og ikke minst- ha en kropp man kan skli rett inn i den mest trendy bikinien.

Det som for mange skribenter i de verste motemagasinene er skjønnhet og perfekt utseende, er det kanskje i USA, der det aller meste er «plastic fantastic», men ingen norske tenåringer behøver verken tannbleking, Restylan i leppene eller silikon i puppene, bare fordi det står i ukebladene eller at en eller annen forskrudd blogger har det.

– Man kan forstå at det er ille å bli pekt på som den ene som ikke følger trendene, moten og som ikke farger håret når de fleste andre gjør det. Men den personene som tør å stå i mot presse og lar være å følge alle de nye trendene i et forsøk på å bli «perfekt», har i det minste sin egen personlige stolthet i hevd.

Dessverre har samfunnet blitt fullt av unge mennesker som jager etter oppmerksomhet fra alle rundt seg, i et håp om å bli sett, akseptert og likt.Vær tøff nok i tryne til å se hva som er viktigst for deg og ditt utseende. Ikke la kampen for det perfekte ytre ødelegge for deg og din trivsel i din hektiske hverdag.

Elsk deg selv som du er, du er perfekt!

 

 

Vargas

Tags: gaver, kjøppress, oppmerksomhet, perfekt, utseende

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Naken, kåt og alene? Hva gjør du? Ikke det du tror!

De fleste ville ha sagt at det letteste var å ta saken i egne hender, men faktum er at noen...

Manchester United – Woodward: Ingen spillerkjøp i januar!

En påstand det er lov til å tro på i disse førjulstider, men skal Manchester United holde tritt med de...

Lukk