Kan Steven Gerrard løfte VM-trofeet?

Italia har en god tradisjon med å vinne de fleste kampene de spiller i et VM-sluttspill, England derimot, som er i samme gruppe som Azzurro (de blå), er mest kjent for å ryke ut på verst mulig måte, på straffesparkkonkurranse. 

Roy Hodgson, er en annen god grunn til at England ikke vinner dette VM.

Den tidligere Viking, Blackburn, Fulham, (en rekke svenske klubber) Inter, Finland, Liverpool og West Brom manageren er åpenbart en erfaren sjef manager, men han har til gode å vinne noe som helst. Han er faktisk en av de mest erfarne sjefen som har dårligst statistikk, men som ut av ingenting får nye gode tilbud.

Han gikk fra jobben som Liverpool-sjef, til West Brom for så å ta over «Three Lions» uten å vinne noe som helst som klubb-trener, til å ta jobben som sjef for England. Mange ble overrasket over at det var 66 år gamle Roy Hodgson som ble plukket til den viktigste jobben på ball-øya.

Et ungt og spennende mannskap er plukket ut sammen med de mest erfarne, på en måte er det utvilsomt positivt fort den mest fotballgale nasjonen, men et ungt mannskap er ikke nok, man må ha kvalitet på hver enkelt plass på laget, det har ikke England ennå.

Det er heller ingen tvil om at det snakkes om Hodgsons ferdigheter som landslagssjef, uansett hvordan det går i Brasil, dette er hans siste mesterskap som sjef for England. De fleste er allerede klare på at det nok engang vil bli et lite vellykket VM. Ikke minst pga manglende offensive kvaliteter.

– Wayne Rooney er ute av form, har aldri lykkes i de viktige landskampene, ute av form er flere av de mest erfarne spillerne som i en årrekke har båret ansvaret for fotballnasjonens stolthet på sine skuldre. Frank Lampard og Steven Gerrard er åpnebart gode spillere på sine klubblag, men vil ikke kunne påvirke laget nok til å kunne hevde seg nevneverdig.

England er laget som alle fans på ball-øya håper på, men som bli skuffet over; mesterskap etter mesterskap. England kan selvsagt slå både Italia og andre gode nasjoner i et viktig mesterskap på en god dag, men så snart det blir for jevnt, slik at det hele må avgjøres via straffespark. En konkurranse » The Three Lions» sjelden takler, og får de samme skjebne denne gang er de ute.

Italia og England er utvilsomt to av de viktigste nasjonene i et mesterskap, mange nordmenn har et elsk eller hat forhold til nettopp disse nasjonene. Mye pga den sterke tilknytningen til italiensk og engelsk klubb-fotball. Et VM i fotball er en begivenhet der de beste spillerne får vist seg fram på den største scene.

– Italia har langt flere spillere som kan vise seg fram med overraskende og positive egenskaper enn det England har. Roy Hodgson vs Cesare Prandelli er som Lada mot Ferrarri, utfallet kommer i form av at ‘Azzurro’ har ballen mest og gjør flest mål. Andrea Pirlo er en av grunnene til at England sannsynligvis ikke vinner i år heller. 

Steven Gerrard, kaptein på det engelske landslaget har hatt en god sesong med sitt Liverpool, om det er han som skal løfte verdens viktigste trofé, er lite trolig. Ikke fordi England er noe dårlig lag, men fordi de har en tradisjon for å ikke lykkes når det gjelder som mest. 1966 begynner å bli lenge siden. Mye tyder på at det fortsatt vil gå noen år før fotballen kommer helt hjem.

Italia derimot har vinnere og enere i nesten hver eneste posisjon på sitt lag, med legenden Andra Pirlo i spissen. De har allikevel en noe slurvete og lite suksessrik oppladning til dette meget viktige mesterskapet, men det er lite viktig, for det er kampene i VM som teller mest. Italia er blant de nasjonene som har vunnet flest VM, vinner de i år, er det rekord og Azzurro skriver historie med sitt 6. VM-Trofé.

Skulle England tross alt; og mot alle odds vinne VM i Brasil, er det mer overraskende enn at vertnasjonen Brasil skuffer.

Ball-øya vil i så fall gå fullstendig av skaftet, men særlig sannsynlig er det dessverre ikke. Steven Gerrard kan fortsatt vinne Premier League, men VM vinner han aldri.

Vi tipper at Andrea Pirlo blir VMs beste spiller og at Wayne Rooney nok engang blir en utskjelt flopp. At det er maestroens siste mesterskap er intet annet enn en katastrofe for fotballen, vi får neppe se hans like igjen noen gang, dessverre.

 

Foto: Flickr/ matteo.moro

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.