Kim Kardashian- Tykk eller frodig?

Kim Kardashian og Beyoncé, to av verdens mest fotograferte og omtalte kvinner. Er de tykke eller bare kledelig frodige? Vi er veldig klar over at denne debatten har rast i norske medier tidligere der noen kom med påstander om at spesielt Kim Kardashian, som nå har blitt mor var direkte diger. 

Kroppsfikserte ungdommer og media som skaper idealer via å omtale deres utseende er hverdagen vår i 2014. Men vi kan ikke flykte fra debatten heller, det vil være å svikte for de som leter etter svar. Svar på om akkurat ‘jeg’ er bra nok for andre. Dessverre teller andres mening om kropp og utseende fortsatt mer enn egne meninger.

Unge norske jenter ønsker nok ikke å se ut som verken Beyoncé eller Kim, men de ønsker å bli godtatt i venngjengen, bli akseptert som de er til tross for å være litt annerledes enn alle andre.

Debatten rundt kjente stjerners og kjendisers kropper vil aldri slutt i Norge, ikke før vi har innsett at det viktigste tross alt er å trives i egen kropp og med eget utseende, uansett hva andre mener. Der har vi fortsatt veldig langt å gå dessverre.

Kim Kardashian (33) Foto: Flickr/  coolstuff4vip.com

I boggosfæren og via serien «Bloggerne» har vi fått et godt bilde på hvordan fire kvinner, to tenåringer og to på drøye tretti år har valgt å fortelle om sin blogg-hverdag på kamera, gjennom mange uker. En flott serie som gav få svar, men en bekreftelse på hvor viktig utseende og kropp var for alle fire.

– Sophie Elise, en av Norges mest leste bloggere, kjent for sine store silikon-pupper, Restyline i leppene og tatoveringer inne i underleppa. Bare for å skape debatt og ha noe å vise fram på fest. Ingenting er viktigere enn utseende for Sophie. Hva forteller det alle de hundretusenvis av leserne til denne bloggen?

Selvsagt vil de gjøre som henne de aller fleste, de ser jo opp til en flott jente med en så stor og viktig blogg, jenter ned i 10 års alder kommer hjem til foreldrene og vil fylle leppene med et eller annet fordi de unges idealer gjør det. Slik er verden.

–  Flotte Suzanne Aabel, blogger, kvinnesakskvinne, alenemor, ny-forelsket, og skammet seg direkte over å slanke seg fordi hun mente alle burde ta henne som hun er. Allikevel valgt hun å gå på en eller annen diett for å gå ned noen kilo, og for å komme inni gamle favoritt jeans. Kropp er viktig også for voksen kvinner mao.

VOE fikk også kommentarer på sin blogg om sitt utseende, den deilige Hønefoss-danseren fikk kritikk for å legge på seg fra sist hun hadde blogg og fram til nå, men allikevel ha for små pupper. Det er tøft å være blogger fortsatt.

Marna, den fjerde av de fire bloggerne i serien hadde ikke så stort fokus på kropp, kanskje fordi hun som tidligere fotomodell og vinner av både den ene og andre konkurransen; har de perfekte målene inne? På alle strategiske plasser. Hva vet vel vi om det. Hun var ihvertfall strålende vakker da hun stod hvit brud i Grand Canyon og sa ja til sin Ørjan.

Norske unge jenter er lettpåvirkelige, de tar etter fra media, fra hva de leser og ser på TV. Bloggerne er bare et tema de henter sin inspirasjon fra. Hadde flere frodige bloggere vært høyere opp på listene, ville det ha hjulpet flere jenter som sliter med sitt eget selvbilde.

Kim Karsashian og Beyoncé er ikke tykkere enn at bilder av dem florerer over hele verden hver eneste dag uken igjennom, det kan umulig være fordi de er så spesielt tykke.

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.