Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever gjennom livet før eller siden. Hjertet ditt blir knust, sjelen brister og du har det jævlig. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte, som du nå ikke får se mer?

– Kjærlighetssorg handler om å bli avvist. Det kan være noe av det verste vi som mennesker opplever. Nærheten og intimiteten i et kjærlighetsforhold gir oss styrke og god selvfølelse  Når dette brutalt og kanskje uventet blir borte, kommer fort tanken om at man ikke orker å leve uten dette, og vi tror at vi ikke kan klare oss uten den personen vi har mistet.

Du føler at alt er nytteløst, tungt og trist, og du har problemer med å forstå at alle rundt deg ser ut som vanlig, de ler og har det gøy når du føler deg så langt nede som aldri før.

Kan du hjelpe deg selv til å glemme? Bør du ikke la være å glemme og heller ta vare på de gode minnene dere to hadde?

– Har han møtt en annen? Er hun allerede over forholdet deres, som var så spesielt? Spørsmålene florerer og du finner ikke svar på noen av de. Du må bare ta tiden til hjelp, gråt gjerne en skvett eller ti. Sørg for å ha gode venner rundt deg, vær alene med dine innerste følelser når du selv mener at det er riktig.

– Når bruddet er et faktum er det egentlig for sent å se på årsaken om man selv ikke ønsket at forholdet skulle opphøre. Allikevel kan det være en trøst i å få vite årsaken til bruddet for å prøve å unngå at det skjer igjen.

For tiden skrives det en hel del om at par som har gjort det slutt, finner tilbake til sin gamle partner. Finnes det egentlig noe mer romantisk enn ekte kjærlighet? Neppe!

– Du husker øynene hennes, smilet, det smilet som gjorde deg varm i hjerte. De varme hendene som strøk deg over hodet og holde deg så perfekt i hånden de gangen dere var sammen. Hun var din bestevenn, elsker og klippe i livet som du skulle leve livet sammen med.

– Han var så morsom, og det var det du falt for. At han fikk deg til og le. Han var akkurat den mannen som du ønsket deg, du elsket lukten av han, måten han kysset deg i nakken hver eneste gang han fikk en sjanse når dere ikke hadde sett hverandre på en stund.

– Kjærlighetens veier er uransakelig, og det finnes dessverre ingen garanti om evig kjærlighet, derfor er det opp til hver og en i et hvert forhold å jobbe for å beholde den man har kjær. Hver eneste dag. Man skal aldri ta hverandre for gitt.

– Samtidig skal man ikke bli værende i et forhold om kjærligheten tar slutt, da bør man komme seg videre, uansett hvor mye det smerter den andre. Ekte kjærlighet og gode forhold er basert på gjensidig tillit og god kommunikasjon. Dør kjærligheten er det dessverre ikke håp.

Klarer man å snakke sammen å være til stede for hverandre, og vise hverandre gjensidig respekt så kommer man veldig langt. Da klarer man å opprettholde flammen i sjel og hjerte som må være der for begge.

 

Foto: Flickr/  Fix the pain away

Vargas

Pin It on Pinterest