Kvinners ros og heder mot andre kvinner via sosiale medier er nok sjeldent spontan og hjertelig, men heller en planlagt strategi for å selv få god behandling tilbake når tiden er inne. Som ekspertene innen sosiale medier påstår, man må selv gi; før man forlanger å få. 

I næringslivet, i media og i kjendiskretsene er det egne ‘klikker’ av kvinner som vet å planlegge sin yrkeskarrière til minste detalj. Da er det viktig å ha mektige venner, gjerne andre kvinner innenfor samme genre og yrkesgruppe, men ikke nødvendigvis en bestevenninne, det blir for åpenbart.

Å gi komplimenter til en artikkel, et intervju,eller et antrekk eller en ny jobb vil bli lagt merke til i de riktige kretser. Kommer man selv i samme situasjon, vil det være normalt å få tilbake med samme mynt, men ikke nødvendigvis i samme ordelag.

– Framsnakking er det motsatte av baksnakking, det betyr at man skryter av og opphøyer en annen person i positive ordelag. Noe vi nordmenn burde ha blitt langt bedre på. Kvinner utvilsomt langt bedre enn menn også på dette punktet. Sannsynligvis bevisst og nøye planlagt for egen gevinst, men hva er galt i det så lenge det er oppriktig?

Det er flott at kvinner heier på og hyller hverandre i media og på sosiale medier, men det må ikke bli et hylekor uten virkning. Om alle er enige med alle, i en hver setting vil vi til slutt bli en gjeng med hengehuer uten egne meninger, det er jo slett ikke bra. Debatt, diskusjon og sterke meninger må vi fortsette å ha og ytre så ofte som mulig når tiden er inne.

Årsakene er nok sammensatt av flere, men kvinner er best i det meste som har med kommunikasjon og gjøre, spesielt på sosiale medier. Facebook, bloggosfæren, Instagram og Twitter flommer nesten over av jenter og kvinner som har noe på hjertet.

Menn har mer enn nok med å svare kort og konsist. Misforstå meg rett.

Norske menn vet å formulere seg, det har mange dyktige forfattere gjort i flere generasjoner, men innen ytring av sterke meninger og derunder framsnakking av andre kvinner, er kvinner overlegne de fleste menn. Her bør menn på banen.

– Uansett tema, menn synes kanskje det er for feminint og på grensen til flaut å skulle skryte av andre menn på lik linje som kvinner gjør. Menn strekker seg til å re-tweete eller å trykke “like” på ting de kan gå god for, gjenkjenne seg i eller er enige i. Få menn er gode på å diskutere med kvinner som har gode argumenter.

Slik er det også i mange hjem, der menn velger å snu seg å gå istedet for å ta debatten, krangelen eller diskusjonen. Dessverre er det mange menn som velger å slå, når de blir frustrerte og har gått tom for ord.

Likestillingen er utlignet for lenge siden innen sosiale medier, faktisk har kvinner gått forbi mannen på dette punktet fordi de mestrer evnen til å kommunisere, langt bedre enn de fleste menn. Så lenge menn synes det er ok så vil avstanden bli større i tidene som kommer.

Det er det utvilsomt mennene som taper på.

 

Foto: Flickr/ Marianne Røsvik

Vargas

Pin It on Pinterest