Lite penger? løsningen er enkel!

Nå trodde du kanskje løsningen var å rane en bank, eller stjele fra de rik, men vi kan dessverre ikke oppfordre til lovbrudd, da vil vi få problemer. Det vi derimot kan hjelpe deg med er å få bedre råd. Nå i den tiden av året det går mye penger ut, kanskje mer enn det som kommer inn. 

I desember har de aller fleste arbeidstakere halvert skatt, men noen får disse pengene lovlig sent på året. For sent mener noen. «Ved å låne av deg selv», kan mye være gjort i forhold til å få pengene til å strekke til gjennom hele desember.

Mange finansinstitusjoner tilbyr sine kunder kredittkort, med hele 6 ukers rentefritt lån. Det bør du benytte deg av, da kan du allerede nå begynne å handle julegaver, du kan også kjøpe annet som du trenger til jul, uten å tenke på at du må handle tett opp i de mest hektiske juledagene.

Bare ørsmå summer per dag, blir i løpet av et år store summer, det er faktisk her det er mest å spare. Ikke kjøp ting på impuls, men ha en viss moral i bruken av penger. På den måten sløser du mindre og det blir stadig litt mer penger igjen på konto.

For å få en god privat økonomi, er det uansett endel leveregler som faller noen tungt for brystet, her har du viktige eksempler, som du bør følge.

IMG_1586

 • Betal regningene i tide
 • Kjøp på tilbud og følg kilopris, ikke stk pris
 • Ikke bruk penger på ting du ikke trenger
 • Si opp abonnement, les avisen på nett
 • Sjekk om det kan lønne seg å bytte bank for å få bedre betingelser
 • Sjekk også forsikringene, betaler du for mye?
 • Strømleverandørene har variabel pris, hva betaler du?
 • Barn eller ungdom må ikke ha siste mote av alt, de tåler et nei
 • Sett opp et budsjett for hver måned- det forteller deg hva du kan bruke- hold deg til det
 • Bensinprisene varierer med flere kroner per liter- fyll når det lønner seg
 • Julegavebudsjettet bør halveres fra i fjor, da har du penger igjen du kan bruke på salget i januar
 • Ikke kast mat- det er forskjell på «best før» og «holdbar til»
 • Sjekk loft og kjeller- selg det du ikke trenger, alt kan selges

Din privatøkonomi er som kjent ditt eget ansvar, men du kan med litt klokskap få svært god råd, enda du ikke tjener mer penger. Skriv opp alt du bruker penger på. Se på listen og gå gjennom denne med kritiske øynene. Er det smart å spise lunsj på bensinstasjon? Hva kan du spare på å lage en matpakke i stedet? Mer enn du tror.

Mye av det du handler i forskjellige kjedebutikker, finnes også til salgs på nett. Her er det mye penger å spare, og finner du de riktige nettsidene- kan julegavene bli flottere enn noen gang, men du sparer allikevel penger.

For eneforsørgere med barn eller tenåringer i huset er det både vanskelig, sårt, belastende og kanskje flaut for noen å ha dårlig råd. Det er lett å forstå når man vet at mange unge får neste alt de peker på, men slik er det ikke for alle, derfor kan et kredittkort med lang avtaletid uten renter, være en god hjelp i en vanskelig tid.

Det er dog viktig å huske på at alt må betales innen fristens utløp, ellers løper det dyre renter, da har man valgt å tisse i buksa for å holde varmen. Det hjelper bare et øyeblikk.

– Gi deg selv den aller beste julegaven du kan få, nemlig mye bedre råd for året som kommer. Det vil du garantert få om du følger noen eller alle disse gode rådene. Du må være litt tøff med deg selv og rett og slett ikke bruke mer penger enn du må. Da vil du raskt finne stor glede av å se hvor mye penger du klarer å spare, uke for uke.

 

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.