Vi må bare innrømme det, Sverige har det meste, også alt det Norge mangler. Sverige har blant annet Zlatan, kanskje verdens beste fotballspiller, utvilsomt en av verdens tøffeste menn. Vi har Carew, som var utbrent og lei fotball i det de første millionene rullet inn på konto. 

Vi må bare innrømme det, Sverige har det meste.

I Sverige trener de beste skiløperne gjennom hele året, de verken drikker alkohol eller kjører i fylla. Vi må nøye oss med en storkjefte trønder som har fått smaken på spriten.

Vi har D.D.E, Sverige har ABBA. Vi har brunosten, Sverige har norsk sild, norsk spekemat, øl og vin til halv pris.

Ikke bare har Sverige så mye mer å by på enn oss. Jaggu kommer de ikke over grensa i hopetall for å jobbe i Norge. Jobber vi selv ikke gidder å ta. De skreller bananer, de server mat og drikke til late nordmenn og de tar andre jobber med største glede, jobber som slett ikke lengre er bra nok for rike nordmenn.

Sverige har alt, bortsett fra enorme oljerikdommer, allikevel har de betydelig billigere bensin enn oss nordmenn. Nesten alt er billigere i Sverige, også den norske krona.

IMG_1666

Du gamla, Du fria, Du fjällhöga nord
Du tysta, Du glädjerika sköna!
Jag hälsar Dig, vänaste land uppå jord,
Din sol, Din himmel, Dina ängder gröna,
Din sol, Din himmel, Dina ängder gröna.

Mulig noen svensker er litt lettlurte og på grensen til dumme, det er alle de svenske-vitsene et tydelig bevis på. Her er det en god del svensker som har gått på en smell, til stor glede for alle nordmenn. Eller er det også svenskene som ler sist her. Hva er det vi kan skilte med som kan være til irritasjon og misunnelse hos Søta Bror?

Et kongehus med litt større troverdighet enn det svenske kanskje, men så har jo vi Ari Behn- da faller også det korthuset sammen ganske raskt.

– Til og med gode og raske biler klarer svenskene å lage, VOLVO er en av verdens mest pålitelige flerbruksbiler, hva har Norge? Vi har ikke skikkelige veier å kjøre på engang.

I Februar er det VM i Falun. Hør ni gjøkarna Petter Northug? Sverige vil komme til å tapetsere pallen i alle grener. Ishockey, ski for kvinner og menn, Curling og alpint, til og med i Hopp kan svenskene slå Norge nå for tiden.

Stockholm, Gøteborg, Malmø og den svenske kysten er blant de største severdigheter i Europa, noe tusenvis av nordmenn vet å sette pris på.

Mer enn 100.000 nordmenn har en «stuga» i Sverige og flere vil komme i årene som kommer. Ikke bare pga Wasa-knekkebrød og nesten gratis Kaviar, men fordi alle som kommer til Sverige blir møtt med et vakkert smil og en «Tjena». Alle svensker er pene, det vet vel vi som er oppvokst med en våt drøm i Barne-TV.

Malin fra «Tjorven» er fortsatt mange nordmenns største kjærlighet.

Vi holder ikke ut, vi må sjekke ut om det stemmer at «Smågodt» også nesten er gratis i Sverige, itillegg til at man får «Vikingarna» til reduserte priser samt T-skjorter med «Indianere» på Svinesund. Turen går så videre til fantastiske Grebbestad. Skal være en perle, det også.

Er det rart nordmenn er misunnelige, men allikevel legger igjen 13 milliarder norske, blanke oljekroner hvert år i det vakre landet i Øst? Vi bare spør!

 

Kilde: Wikipedia.no

Vargas

Tags: Petter Northug, Stockholm, Sverige, Volvo, Wasa, Zlatan

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Unge menn vil heller ha modne damer…

Mange unge menn liker kvinner som er noe eldre enn seg selv. Hvorfor er det ikke noe svar på da...

Hercules- norske stjerner på Hollywood himmelen

Storfilmen Hercules har premiere 1. august og vil få kinogjengere over hele verden til å innta sine seter. Endelig har...

Lukk