Manchester United – Liverpool, kampen som har alt!

Gigantmøte mellom de to gigantene Manchester United og Liverpool har gjennom årene vært fotballkamper med hat, prestisje, rivalisering mellom supporterne, kampen i løpet av sesongen som det er utvilsomt viktigst å vinne. Manchester United vs Liverpool er den største kampen fordi den har alt.

Dramaet rundt en slik kamp starter mange dager før selve kampdagen.

Robin van Persie sier i media at han er i Manchester United for å vinne trofeer, at han lærer masse hver eneste dag av den pressede og utskjelte manageren David Moyes. En uttalelese de fleste ikke tror et sekund på. Nederlenderen er mest kjent for å mele sin egen kake gjennom hele sin karriere, nettopp slik han også gjorde det i Arsenal.

Manchester United’s sesong har vært horribel så langt, de er ute av alle turneringer når de onsdag 19. mars blir slått ut av Champions League etter å ha tapt 2-0 i første kamp mot Olympiakos.

David Moyes og hans menn sliter allerede med å klare kvalifiseringen til neste års Champions League, da må de som kjent klare minst 4. plassen i Premier League. En plassering Manchester City foreløpig innehar, med to kamper til gode på sin nabo, i tillegg har «Sky blues»9 poeng mer.

Van Persie vil dermed ikke få sine viktige pokaler i år. Om han er på Old Trafford neste sesong gjenstår å se. Det er minst like stor sjanse for at også manager Moyes har fått sparken så snart Premier League sesongen er over. Ingen blir overrasket over det.

Mange nye navn er allerede nevnt som Moyes erstatter, blant andre Louis van Gaal. Om nederlenderen tar over allerede i sommer, er det langt større sjanser for at og van Persie blir værende. Nederlendere snakker selvsagt samme språk også om fotball.

Liverpool og manager Brendan Rodgers har denne sesongen vært overraskende gode. Faktisk så gode at de kan være med å sloss om ligagullet helt til siste kamp. De scorer masse mål, vinner også borte og har et meget farlig spisspar i Suárez og Sturridge, de kan skyte Uniteds vaklende forsvar i senk.

Vi tror derimot ligaleder Chelsea blir for sterke, noe vi kommer tilbake om i et innlegget senere i måneden. Liverpool har syv poeng opp til London-laget, men har en kamp mindre spilt enn Mourinho og hans menn.

Oppgjøret mellom Manchester United og Liverpool er med på avgjøre mye for begge lag, vinner Liverpool legger de press på Chelsea, samtidig får styret på Old Trafford enda flere rynker i sine furete panner. Vinner derimot «de røde djevlene» er det fordel Chelsea og Moyes får et lite pusterom.

Mars måned er og blir David Moyes tøffeste utfordring som manager med mange vanskelige kamper på få dager.

– Manchester United har Liverpool hjemme søndag, Olympiakos i midtuken også den hjemme, så West Ham borte lørdag 22.mars, før et meget vanskelig lokaloppgjør med City som gjester på Old Trafford 25. mars, før måneden avsluttes med nok en hjemmekamp da Aston Villa kommer på besøk 29. mars. Det er altså på hjemmebane det skal skje, vinner Manchester United alle disse kampene, kan det være nok til at Moyes får fornyet tillit.

De fleste eksperter tviler på at de klarer nettopp det, nå er det opp til den eksentriske skotten å berge sin jobb med å levere som fans og styret forventer. Når man ser hva laget han har klart å prestere så langt denne sesongen, kan det være bråstopp allerede mot Liverpool søndag 16. mars.

Kampen kan du se kl 14:30 på TV2 sport.

 

Foto: Flickr/Catatan Bola Photo Gallery

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.