Marit Bjørgen er Norges mest populære idrettsutøver

I følge 1000 spurte nordmenn er det Marit Bjørgen (33) som er Norges mest populære idrettsutøver. Det er Sports Insight som har gjort denne undersøkelsen. Sør man 1000 til, vil resultatet bli det samme.

De sportslige resultatene ser ut til å være en medvirkende årsak. Petter Northugs stjerne er like fallende som farten i skisporet for sesongen som nå er over. Therese Johaug og Alexander Lund Svindal kommer på henholdsvis andre- og tredjeplass.

Marit Bjørgen har vært nummer en på denne listen gjennom flere år.

Årsaken er enkel. Marit er folkelig, hun har vært langt nede, men reist seg og levert fantastiske resultater på ny. Resultater det norske folk setter stor pris på. Itillegg har hun vær en samlende faktor for resten av ski-jentene når det har buttet i mot. Bildene fra OL- i Sotsji der Bjørgen gråt, men trøstet sin sørgende venninner pga dødsfall, var de sterkeste bildene fra hele mesterskapet. En hel nasjon følte med de norske skijentene. En slik oppførsel er det bare de ekte heltene som kan ha.

Hun har hatt problemer med skade og form, men kommet tilbake gang etter gang.

Dette er resultatene som har ført Marit Bjørgen til topps i OL-sammenheng:

  • 2014 Gull i Sotsji på 2 x 7,5 km i Duathlon
  • 2010 Gull i Vancouver i klassisk sprint
  • 2010 Gull i Vancouver i dobbelt jaktstart
  • 2010 Gull i Vacouver 4 x 5 km stafett
  • 2002 Sølv i Salt Lake City 4 x 5 km stafett
  • 2006 Sølv i Torino 10 km klassisk
  • 2010 Sølv i Vancouver i 30 km klassisk
  • 2010 Bronse i Vancouver i 10 km fristil

En av de største tindene i Kaukasus-fjellene burde ha fått hennes navn, fordi hun er unik person med så menneskelige egenskaper, bare tidenes Olympier verdig. Marit Bjørgen er 169 cm, men størst av alle.

I tillegg har den spreke 33 åringen fra Trondheim hele 12 VM- gull og vunnet verdenscupen sammenlagt fire ganger. Marit Bjørgen er den mest-vinnende kvinnelige idrettskvinne og har allerede fått sitt navn risset inn i gull, både i historiebøkene, men også i det norske folks hjerter.

– Alle de store bragdene i VM, OL, NM og i verdenscupen er sekundært. Det er menneske Marit Bjørgen alle nordmenn elsker å heie fram. Marit Bjørgen er hele Norge Marit. Vi vet hun er den mest vinnende kvinne i skisporet, men det er glimtet i øyet, den velkjente trønder-dialekten, tårene vi kjenner fra de tunge stundene, årene vi kjenner fra de tøffeste løpene som gav de store trofeene.

Marit Bjørgen er først og fremst kvinne, så verdens beste kvinnelige skiløper, og så den idrettsutøver flest nordmenn setter størst pris på av alle. Kommende sesong er det VM i Falun i Sverige.

Gratulerer med en fantastisk sesong, Marit!

 

Foto: Flickr/ Lille Line

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.