Nakenhet fortsatt tabu blant mange i Norge

 

Mange kvinner og fortsatt mange menn synes det er pinlig og ubehagelig med nakenhet. Noen velger å ikke engang vise seg uten klær for sine egen partner, dessverre er det en del som har nedsatt livskvalitet grunnet frykt for egen og andres nakenhet. Slik bør det selvsagt ikke være. 

Nakenhet er naturlig, men ikke for alle. Noen mennesker kan gå helt naken på nudiststrender, i hagen eller hjemme i sin egen stue og være stolt av sitt eget «tempel», og det med rette. For andre er det så utenkelig og direkte avskyelig med nakenhet av alle slag at de tør ikke engang tenke tanken. Det vil selvsagt være et problem i mange av livets faser, ikke minst hjemme og med sin egen partner.

Media skaper en forvrengt bilde av vårt kropps-ideal der alle skal være så perfekte, retusjerte og aller helst tynn i tillegg. Fuck media. Slik skal det ikke være og nå begynner heldigvis folk flest å gi klar beskjed om at dette ikke er ok. Stadig flere blader, magasiner, ukeblader, tidsskrifter og nettaviser viser ekte bilder av ekte mennesker. Uretusjerte, helt uten sminke eller stylet av make-up-artister på forhånd.

Via sosiale medier blir de retusjerte bildene hudflettet og latterliggjort, det er selvsagt et tegn på at folk flest ikke vil ha det slik. De fleste vil ha ekte bilder av ekte mennesker, uten for mye endringer for å pynte på resultatet.

IC3U7577       LINDA 25

Foto: Copyright Jim Dokken

Attraktive kvinneidealer har endret seg de siste årene og i riktig retning. Forsatt står det igjen masse arbeide rundt å akseptere kroppen som den er hos mange, spesielt yngre jenter. Vi endrer dette synet på kropp og blir mer og mer fornøyd med årene. Tenåringer finner feil hos seg selv og andre. Hovedsaklig fordi det er det yte som teller i langt større grad enn senere i livet.

Man blir født naken, men etter det er det mange som svært sjelden viser sitt sanne jeg uten tekstiler. Trist at mange fnyser av menneskekroppen, verdens fineste instrument som kan brukes til så mangt, blant annet å føde barn.

Kroppen din er vakker, du må bare venne deg til å se på deg selv, akseptere den, bli glad i den og vis at du er fornøyd. Først når du har akseptert hvem du er, innsett at det er den kroppen du har nå som er det «templet» du skal ha livet ut. Selvsagt er det helt opp til deg selv å endre den om det er nødvendig, det er det veldig sjeldent.

Når du endelig har fått et naturlig forhold til kropp og nakenhet vil du få et annet syn på hva som er vakkert også. En ekte kropp som ikke er tuklet med, men viser tegn til levd liv er noe av det vakreste som finnes. Om den er liten eller stor, tynn eller tykk, frodig eller akkurat passe.

Du er perfekt som du er, du må bare begynne å se det selv.

 

Foto: Jim Dokken

Vargas

2 thoughts on “Nakenhet fortsatt tabu blant mange i Norge

  1. Vi kommer til verden nakne, og vårherre tar nok imot oss nakne.
    Hvorfor er vi mennesker så redde for hverandre ?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.