Når ble bollemus et skjellsord?

Bollemus er et positivt ladet ord, enhver kvinne burde ha vært stolt av om hun hadde fått beskjed om at hun hadde en. De fleste vet hva det er snakk om, dette er en familieblogg- så vi kan dessverre ikke gå i detalj. 

– Faktum er at de som mener at ordet Bollemus er negativt, vet ikke hva det er snakk om, så la det være sagt med det samme. Bollemus er vakkert og flott, og det er stas for en kvinne å være i besittelse av en. Dessverre er det alt for mange kvinner som ser på alle ord som omhandler kvinne kroppen som utelukkende negativ.

En bollemus er utvilsomt et positivt ord, langt mer et kompliment enn et skjellsord.

– Anne-Kari Bratten, administrerende direktør i arbeidsgiverforeningen Spekter, er heldigvis en klok dame og er tøff nok til å si sine medsøstre mitt i mot. Hun maner til forståelse av de mange ords betydning, ikke trenger å være sjikane eller skjellsord, i så måte er altså ordet bollemus et glimrende eksempel.

Kvinners kropp kan lett omtales i brede ordelag fordi det er noe av det absolutt vakreste som finnes. Når Arthur «Oluf» Arntzen skulle hedre sin mor på hennes 60-årsdag, så startet han like godt med: «Mor, du mor- du helvetes mor». Utelukkende ment for å forsterke sin kjærlighet til henne.

Nordpå bruker man også langt sterkere ordbruk, men sjeldent fordi de mener noe vondt med det de ønsker å uttrykke, det er bare den talemåten som alltid har vært full av sterke uttrykk.

Din partner, ektemann eller kjæreste har kanskje sitt helt eget lille kose ord på deg, på dine edlere deler og i stedet for ditt egentlige navn. Selvsagt i ren kjærlighet over å få ha nettopp deg ved sin side i livet.

Alt for mange legger for mye i ordenes betydning eller mangelen på sådan.

– Menn som er glad i øl har ølvomm. Hva så, skal de begynne å grine om noen omtaler den digre magen? Vi må tåle å kalle en spade for en spade, eller appelsinhud for nettopp det, om det foreligger noe slik på kvinnenes rumpe eller lår.

Vi nordmenn er redd for å såre andre, det er i utgangspunktet en edel tanke, men tåler vi ikke å høre sannheten eller er redd for å si det som det er, går vi rundt med falske forhåpninger og feil fakta.

Vært voksen nok til å si ting som de er og ikke fornekte ekte menneskekropper, en bollemus er og blir en bollemus, det fortjener hun selvsagt å vite.  Ærlighet varer fortsatt lengst.

 

Foto: Flickr/ Trinemor 68

Vargas

2 thoughts on “Når ble bollemus et skjellsord?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.