Nicki Bille Nielsen er ferdig i Rosenborg!

En fotballspiller som ikke skjønner sitt eget beste og går så langt som å øve vold mot en offentlige tjenestemann kan ha en strafferamme på to års fengsel om han blir dømt. Nicki Bille Nielsen (26) har blitt en hodepine for Rosenborg

Rosenborg-spissen Bille Nielsen, best kjent som «El Pistolero» har åpnebart et problem som for Rosenborg kun har en løsning. Å fjerne den gode dansken fra lønningslista på Lerkendal. Selvsagt skal spillere få ha det show, gå på byen i vise seg fram, alle Tippeliga-spillerne i Norge er lokale helter. Men har ikke Nicki Bille fått advarsler tidligere? 

Hvilke lover som gjelder i Danmark er ikke på det rene, men uansett er det lite smart å bite en politi-tjenestemann. Det var i København den energiske dansken skal ha kommet i klammeri med en politimann, som endte med at Nicki Bille Nielsen har blitt anmeldt på grunn av biting.

Rosenborg på sin side vil til bunns i saken, og har sett seg tvunget til å utelate Nilesen til mandagens kamp mot Bodø Glimt, skriver klubben i en pressemelding.

I følge danske Extra Bladet skal 26 åringen ha blitt forbanna da han ble stoppet av politiet i den danske hovedstaden, som på sin side valgte å måtte bruke pepperspray på Rosenborg-spilleren. Nielsen spyttet mot en politimann i politibilen, og det var det tjenestemann skulle skyve vekk spillerens ansikt, at Bille Nielsen valgte å bite politimannen.

– Rosenborg som er Nicki Billes arbeidsgiver har et ansvar for at deres spillere går foran som et godt eksempel. At noen spillere velger å bryte lagets ordensregler og med det havne i politiets søkelys er selvsagt graverende og alvorlig. RBK har vell strengt tatt intet valg, de bør snarest kanselere danskens kontrakt og sende han på dør.

Bille Nielsen har vært involvert i flere utenomsportslige hendelser etter han kom til Rosenborg, og så sent som i september i fjor fikk han 10 000 kroner i bot for ordensforstyrrelser etter vold utenfor to utesteder i Trondheim. I tillegg måtte han tilbringe natten på glattcelle.

– Han har en historie i Rosenborg, og også fått en alvorlig advarsel av oss tidligere. Det betyr at listen ligger lavt når det kommer til nye hendelser, det gjør det. Når politiet i København er involvert i en hendelse med Nicki Bille Nielsen er det alvorlig. Det er det ingen tvil om, sier sportslig leder Erik Hoftun.

Norges største klubb har et ansvar for alle spillere, også de i yngre. Da kan man ikke se gjennom fingrene på at noen velger å gå sine egne veier som går på akkord med lagets interne lover og regler. Når det i tillegg er snakk om alvorlige forseelser gang etter gang har ikke Rosenborg noe annet valg.

Nicki Bille Nielsen er ferdig i Rosenborg.

Kilde: BT/ Adressa.no

Foto: Flickr/ Gimnàstic de Tarragona

Vargas

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.