Nord- og Sør Korea skyter på hverandre!

Nord Korea har sendt ut melding om at de skal sende opp prøveskytinger langs kysten i mellom de to landene. Sør Korea melder at det er mange tusen mennesker som har gått i tilfluktsrommene. 

Det er BBC som melder om trefninger i mellom de to naboene. Man kan tenke seg konsekvensene om dette utarter seg.

Konflikten mellom Nord- og Sør Korea har pågått i mange år og det har lenge vært frykt for en alvorlig krise som bunner ut i en blodig krig. Nord Koreas leder Kim Jung Un er kjent for å komme med alvorlige trusler mot både fjerne og nære nasjoner, det stopper ofte der. Nå har det altså vært skuddvekslinger mellom Nord og Sør.

En militærøvelse i områdene rundt Sør Koreas kyst skal vært  iverksatt av Nord Korea, og det er i sammenheng med denne trefningen skal ha kommet. Det er ikke meldt om sivile eller militære tap av liv så langt.

Washington Post skrev i november 2012 om hvor groteske forhold den Nord koreanske befolkningen lever under.

– Det er ingen illusjon om hvor ille regimet er. Illusjonen er i den forstand at vi ikke kan løse det, at vi tror at dette er en uunngåelig krise som ikke kan repareres, eller at vi ikke har noen rett eller evne til å gjøre noe med det.

Hvordan skal man kunne klare å hjelpe så mange mennesker, mange millioner i absolutt ytterste nød?

Omverden ser ut til å ikke ta sjansen på å bry seg.

Historier man må klype seg i armen for å fatte kan være mulig! Er forholdene i et land så langt unna Norge noe du klarer å ta innover deg, eller bryr du deg ikke om hva som skjer utenfor Norge?

Kun tøffe sanksjoner og et internasjonalt politisk press på høyeste nivå, kan få despoten Kim til å snu sin egen galskap.

Nyhetsbyrået AP kan rapportere om artilleri ild med trefninger kun til havs, så langt ikke på noen landområder.

Vi kommer tilbake med mer om denne alvorlige konflikten eskalerer.

 

Foto: Flickr/ Zennie62

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.