Nordmenn lever i en falsk boble- langt unna virkeligheten!

Inspirerende og sterkt å lese kreftsyke Karl Erik Bøhns innlegg i VG. Der setter han fokus på noe veldig viktig og som jeg selv har vært innom en rekke ganger i forskjellige blogginnlegg om livets utfordringer og hva som faktisk betyr noe i livet. 

Karl Erik Bøhn er en markant skikkelse i håndballmiljøet, han har vært aktiv selv og senere trener for Larvik, nå sist Ungarns damelandslag. Dessverre har den kloke mannen uhelbredelig kreft og venter på døden. Han gikk for ikke lenge siden gjennom en tøff cellegift behandling, men har uhelbredelig blodkreft. Legene har ikke mer å gå på. Om han lever en uke eller tre måneder vet han ikke selv heller.

Slik er livet, tungt og tøft for de som møter vanskelige oppgaver, lett og lekent for den som er forelsker eller ser bare løsninger i stedet for hinder. For andre er livet over før det har kommet skikkelig i gang.

Karl Erik Bøhns siste innlegg til kreftkamp.no, gjengitt hos VG.no bør du i aller høyeste grad lese og ta ad nota.

Bøhn setter fokus på det som skjer akkurat nå. Solskjærs eventyr i Cardiff, marerittet for barn, kvinner og sivile i Syrias brutale krig og i Beirut fortsetter kamper mellom Israel og det Palestinske folk slik det har gjort i mer enn 20 år. Så ti lde virkelig store problemene for Ola og Kari nordmann.

– Fly fra Asia med Norwegians «Dreamliner» er forsinket, opp til flere timer. Folk er rasende og lover å aldri fly igjen, ihvertfall ikke å med fordømte Norwegians for så å risikere å bli stående «Kjos-fast», igjen. Eier ikke mannen (Bjørn Kjos, eier av Norwegians) skam i livet? Het står altså Europa i brann, mennesker dør som fluer, barn blir sprengt i fillebiter av egen diktator, uten at vi bryr oss nevneverdig. Fly-forsinkelser derimot…

At flyet ikke engang hadde varm-mat da det mange timer for sent lettet fra Bangkok Airport i retning Norden, det gjør oss skikkelig forbanna i lang tid.

– Nordmenn lever i en falsk verden der vi er mest opptatt av alt som skjer i vår umiddelbare nærhet, eller i gullrekka på NRK eller kanskje på et Paradise Hotel i Mexico. Det er for mange så mye mer viktig enn det faktum at svært mange mennesker lider, både i Norge og mange steder ikke langt i fra vår egen dør.

– Vi er så vidt jeg kan bedømme, langt mer opptatt over vår egen navle-lo enn hvordan mennesker vi ikke er i daglig kontakt med; har det. Selvsagt irriterende å være forsinket, men sett i perspektiv på hva som faktisk er viktig og hva man burde ha irritert seg over så er det irrelevant. Slik er jo livet med opp og nedturer som Bøhn skriver så klokt.

Bøhn skriver videre: Vi er lært opp til at lykke og glede i livet skal søkes, og vondt og vanskelig er negativt! Dette tror jeg er feil, vi må ha begge deler i livet. Ja, trygghet og mestring gir trivsel, mens trygghet og utfordring gir utvikling.

Les det engang til er du snill.

– Vi kan ikke gå gjennom livet å snu ryggen til utfordringer, problemer og vanskelige situasjoner.

Norske soldater kan ikke gjennomføre «helvetesuka» i militæret lengre, fordi ingen soldater klarer å gjennomføre den fysiske og mentale belastningen. Vi nordmenn er strengt tatt i ferd med å bli en gjeng med sytete, overvektige, egoistiske, tomsinger som løper rundt i vår egen kvalmende luksustilværelse. Uten å være interessert i hva som skjer rundt oss.

Det er en farlig utvikling vi bør innrømme å ha havnet i, kanskje ikke bevisst, men faktum er at vi liker oss selv best- til enhver tid. Ok, vi samler inn noen hundre millioner når det kreves av oss i form av en TV-innsamling e.l, men det skulle vel for pokker bare mangle. Vi har da penger nok.

Vi lar de andre ha det vondt og vanskelig dere,  så lenge vi kommer oss hjem fra Malaysia i tide, så vi rekker Gulrekka på NRK.

– Vi trenger mennesker som Karl Erik Bøhn, jeg skulle så inderlig ha sett en vidunderkur som lot denne flotte mannen få leve i mange år til. Uansett har han gjort uslettelig inntrykk på meg, og jeg håper virkelig Karl Erik får en smertefri og trygg tid med sine nærmeste.

Jeg håper også du tar med deg hans sterke brev på minne. Takk for kloke ord!

 

Kilde: Karl Erik Bøhns siste bidrag.

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.