NRK kaster seg på reality-bølgen, snart kommer «Anno»

Du har helt sikkert hørt om Skandinavias største TV-produksjonsselskap Strix, som tidligere har hatt ansvaret for store produksjoner som «Farmen» på TV2 og «Robinsonekspedisjonen på TV3».

Endelig har også NRK forstått alvoret og kastet seg inn i reality-generen, med det kommer snart «Anno». En serie som altså Strix har fått i oppdrag å lage for selveste NRK, der 14 deltagere blir sendt hele 250 år tilbake i tid og skal kjempe en innbyrdes kamp over ti lange uker.

Scene for begivenhetene er Bergen-sentrum slik det var i år 1764.

– For de som liker nevnte Farmen, så vil denne reality-serien være midt i blinken, men allikevel være helt annerledes. Tiden er skrudd enda 150 år lengre tilbake i tid, forholdene var vanskelige på alle måter og hverdagen var et slit for innbyggerne i Bergen, på lik linje med de andre norske større byene på den tiden, da byen med de syv fjell var den største i Norge.

L3LuxjsvLR_qzgVSViUcJgUCrk-qoT2sQXYvrP7OZS8g

For 250 år siden var det ikke mye som var likt slik livet er i dag. Det meste måtte lages for hånd, å skaffe nok mat var det viktigste i tillegg til å holde seg varm. Det var lite av alt og det lille de hadde måtte de ofte dele med mange. Forventet levealder på den tiden var 45-50 år for kvinner og noe lavere for menn.

De var ikke så opptatt av reservasjonsrett på den tiden.

– Deltagerne skal i følge NRK, starte helt på bunnen av den sosiale rangstigen og klatre etter beste evne, oppover gjennom konkurranser og og oppgaver av variert vanskelighetsgrad. Konseptet med å bli stemt ut er det samme, så deltagernes primæroppgave blir å holde seg i spillet.

Mener du at dette kan være midt i blinken for deg så er det bare å søke, søknadsskjema finner du i dette innlegget. Husk bare å legge igjen, iPhone, nettbrett, iPod og snus hjemme. Ikke en gang klokka får være med om du er så «heldig» å få være med på tidenes reality-satsing fra NRK.

Ønsker du å være med på dette fantastiske eventyret må du har fylt 20 år og ha sans for utfordringer, både mentalt og fysisk. Du bør kunne spillet, lære deg å manipulere andre med stor troverdighet, skaffe deg lojale venner og å tørre å baksnakke andre uten å bli dolket i ryggen selv. Det er smart å være bevisst at det først og fremst er et skittent spill, gjør du ikke det- kan du være den første som reiser hjem.

Det er all grunn til å tro at den enorme produksjonen er i trygge hender siden det er STRIX som står ansvarlig, på oppdrag for NRK.

Innspillingen vil starte tidlig i august  og vare til midt i oktober i år. Det er beregnet å bli produsert 30 program, hvert på ca en time. Budsjettet er i følge NRK på 33 millioner lisenskroner.

Her er søknadsskjema!

Programleder for Anno er flotte Selda Ekiz (29), kjent fra NRKs «Newton».

 

Foto: NRK.no

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.