Hvilken norsk utøver kan ha potensiale til å bli OL- Konge eller dronning. Man kommer ikke utenom Therese Johaug og Marit Bjørgen. Dario Cologna er tilbake fra skade, men russerne blir selvsagt farlige på hjemmebane. Et monster-dop skal være i omløp, og Sotsji-OL kan fort bli juksernes OL.

De norske Skiskytterne er blant de beste i verden og kan vinne flere medaljer av det gjeveste slaget. Hopperne er ikke blant de største favorittene, men Snåsa-mannen skal ha sagt at Bardal vinner OL-gull. Martin Johnsrud Sundby og Petter Northug har det i seg og kan på en god dag ta et individuelt gull.

Kan Ishockey landslaget overraske og ta medalje, dessverre. Ikke ennå.

Aksel Lund Svindal som er flaggbærer er en av de største favorittene i de alpine grenene. Norge har som kjent aldri vunnet Gull i Utfor i et OL, det er vel kanskje på tide. Det gjør ikke Svindal til OL- konge, men du verden så fortjent det hadde vært.

– Finn Hågen Krogh er vraket til sprinten, her er det Eirik Brandsdal, Anders Gløersen, Ola Vigen Hattestad og Petter Northug som skal delta for Norge. Petter Northug har det i seg, men allerede forhånduttatte Krogh må jo føle seg dårlig behandlet. En merkelig avgjørelse av landslagsledelsen.

Uansett hvordan man ser de norsk sjansen for edelt metall i det svære arrangementet som OL er, kommer man ikke unna de norske langrennsjentene. Kristin Størmer Steira, Heidi Weng, Therese Johaug, Marit Bjørgen og Astrid Urenholdt Jacobsen er det sterkeste norske laget. De skal gå fort de kvinnene som slår Norge på stafetten f.eks.

Therese Johaug har hatt en fantastisk sesong så langt, og vil etter vårt syn være det sterkeste kortet til en OL-dronning. Marit Bjørgen vil også kunne ta et individuelt gull, f.eks på 3-mila. På herresiden vil det overraske om det ikke er en av de russiske som tar flest gull.

Sikkerhetsoppbudet er enormt i Sotsji, terrorfaren er reel, men det er ikke noe sted- ihvertfall i Russland det er vanskeligere å gjøre et attentat. Tannkrem-bomber er oppdaget, men i hvor stort omfang dette skal være vet man lite om ennå.

– Dessverre kommer man ikke bort i fra doping-snakk under et så stort arrangement. De som ønsker å jukse seg til medaljer, heder og ære, ingen norske utøvere vil bli tatt for doping under OL i Russland. Garantert. Andre utøvere kanskje, men ikke norske.

OL i Sotsji varer fra 7. til 23. februar, du bør allerede nå stryke det vakre norske flagget. Det kan komme godt på med i jubeldagene som kommer!

 

Foto: Flickr/ Lars Helge

Vargas

Tags: Norge, OL, skidronning, skikonge, Sotsji

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Forbudte fristelser- Frister mest!

Du har selvsagt kjente suget, suget etter noe søtt. Sjokolade f.eks. Noen påstår de ikke liker sjokolade, det stemmer neppe...

Disse dager som kommer og går…

Når oppdager man at man er i selve livet? Man bør vel ha levd litt før man stopper og kjenner...

Lukk