Solskjær ferdig i Cardiff?

Sablene hos journalistene i Cardiff har blitt kvesset gjennom hele sommeren. Vincent Tan, Cardiffs eier beholdt kristiansunderen som manager for sitt lag, til tross for ned-rykket fra Premier League. Nå sliter Ole Gunnar Solskjær på starten av en lang og tøff sesong i Championship.

rp_11726360935_c212448b53.jpg

Fotball er en resultatorientert business. Managere kommer og går, de som ikke leverer forventede resultater innen rimelig tid, får sparken på flekken. Cardiff ligger på en skuffende 15. plass med kun to seire på de seks første kampene. Nå venter vanskelige Middlesbrough i midtuke kamp på Cardiff City Stadium.

Lørdag ledet Solskjær og hans menn 2-0 mot Norwich hjemme, før de kollapset som et korthus i andre omgang og tapte kampen 4-2. Av i alt 75 mulig poeng, har Cardiff kun klart å raske sammen usle 19 poeng under Ole Gunnar Solskjærs ledelse. Det er skremmende svakt.

Mange rundt laget i fra Wales mener det kun er snakk om tid før Cardiff igjen får en ny manager. Favoritt er mangeårige Stoke-sjef, mannen som ble kåret til årets manager i fjor, og som gikk fra jobben som manager for Crystal Palace bare dager før seriestart – Tony Pullis.

Andre gode navn som sikler etter jobben som manager for Cardiff er David Platt, Chris Hughton og Neil Lennon.

Alle som glad i engelsk fotball setter pris på norske innslag både på og utenfor de britiske arenaene. Det er utelukkende trist om Ole Gunnar ikke skal få fortsette i Cardiff. Dessverre et det en nådeløs bransje der knallhard jobbing over lang tid, slett ikke settes pris på av noen- om resultatene uteblir.

Til Solskjærs fordel er det å si at han er bra kompis med den eksentriske eieren, den asiatiske mangemillionæren Vincent Tan. Hvor lenge kameratskapet varer kommer litt an på eierens tålmodighet. Han bryr seg neppe om fansen ikke er fornøyd. Han kom til «Bluebirds» etter oppkjøpet og endret klubbens tradisjonelle blå drakter til rød, bare over natta.

Har Vincent Tan bestemt seg for at Solskjær skal bli sittende ut sesongen, uansett resultater, så blir han det. Spørsmålet er mer om han ønsker å se sitt lag som et middelmådig Championship-lag eller om han ønsker å se de tilbake i Premier League. I skrivende stund er sjansene større for at Ole Gunnar må finne seg en ny klubb, enn at han blir sittende ut sesongen. Dessverre.

– Det er tidlig i sesongen, men Cardiff var en av de største favorittene hos bookmakerne før sesongen til å rykke rett opp igjen, og det kan de fortsatt klare om de får snudd tap og uavgjort til seire. Til det er laget foreløpig for ustabilt, men det tar tid å snekre sammen et solid lag som vinner mer enn de taper. Solskjær handlet mest av alle lag i Championship i sommer. Da forventes det også en snarlig endring i formstigningen.

Skal han snu den vanskelige trenden må han få resultater. Middlesbrough tirsdag 16. september kan bli den siste for «Askeladden» fra Kristiansund.

 

Foto: Flickr/  sboindo 168

Vargas

 

2 thoughts on “Solskjær ferdig i Cardiff?

 1. Når jeg tidligere i år mente at Solskjær kom til å bli en flopp,ble jeg beskyldt for å være en grinete og bitter gammel grinebiter. Jeg så bare på norske managere i England opp gjennom årene og konkluderte dermed med at Solskjær kom til å følge i disses fotspor. Det er kanskje på tide med en offisiel unnskylding( he- he).

  1. Hei Per

   Å bruke norske managere opp gjennom årene som argument for at Solskjær flopper, er syltynn argumentasjon.
   Hvis kristiansunderen rir av denne nedturen og får fortsette, skal du ikke se bort i fra at Cardiff rykker opp.
   Men enig i at han ligger tynt an nå.
   Må gjøres noe umiddelbart og faren er å få fansen i mot seg, da går det ikke lenge før han
   får sparken tipper jeg.

   Takk for engasjementet 🙂

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.