Solskjær kan møte Wolves neste sesong!

Kristiansunderen som tok over Cardiff ved årsskifte har nok begynt å lure på hva han har gitt seg ut på. En ting er å spille på øverste nivå i England, noe helt annet er å ha 100% ansvar for et lag i Premier League, spesielt når utgangspunktet allerede var vrient. 

Nylig kom Hull på besøk til Cardiff, det som ble sett på som en såkalt 6 poengs-kamp fordi den var så viktig i bunnstriden, en kamp Cardiff burde ha vunnet om man ser på tabell-posisjonen det walisiske laget har. Resultatet ble fra vondt til verre for Ole Gunnar Solskjær (41), Hull vant hele 4-0 til slutt.

– 40-åringen har kun 11 kamper på å berge sitt Cardiff fra et forsmedelig nedrykk, i skrivende stund er det svært vanskelig å se Manchester United legenden lykkes med det. 11 kamper gir jo 33 poeng i maks uttelling, Cardiff sjefen selv er sikker på at det er nok med 37 poeng, ekspertene tror ikke dette holder. Tidligere har man sagt at 40 poeng ofte er nok for å beholde plassen i Premier League, men lag har også rykket ned med flere.

Kritikerne har allerede fått vann på mølla, da få av alle de kjøpene nordmannen har gjort etter at han ble ansatt som ny manager i Cardiff, deriblant tre nordmenn, har markert seg nevneverdig ennå.

Cardiff har vunnet kun 5 kamper av 27 spilte, Ole Gunnar mener å kunne vinne 5 kamper til av de siste 11 som er igjen av sesongen, med et brak tap mot et av de svakeste lagene i toppdivisjonen, ser det unektelig vanskelig ut for den sindige nordmannen som har et meget godt renommé på balløya.

– Fortsatt er det mange poeng å sloss om, men når det nå har blitt kun en seier på de siste 7 seriekamper så er det en jobb som må gjøres i spillergruppa. Solskjær ser ikke ut til å ha en spilleplan som laget hans tror på. Cardiff skaper for lite sjanser, de er for få folk i angrep når laget har ballen og forsvaret lekker som en sprukken holk. Det brenner virkelig et blått lys for verdens mest kjente nordmann nå.

– 8. mars skal Cardiff møte bunnlaget Fulham hjemme, 5. april møter de Crystal Palace, og 19. april møter de Stoke; også det hjemme.

Dette er nøkkelkamper Solskjær og Co må vinne, ellers er løpet kjørt. Sesongen avsluttes mot Sunderland og Newcastle borte og Chelsea 11. mai hjemme i siste kamp. Dessverre er det masse som tyder på at allerede da er Cardiff klare for Championship-spill neste sesong.

– Der vil de kunne møte blant andre Wolverhampton som ser ut til å ha fått en ny vår etter at Kenny Jacket tok over. Wolves kruser gjennom League One og vil være klar for opprykk om de fortsetter å spille trygg, god og underholdende fotball hvor de scorer mye mål. Med masse fans på samtlige hjemme og borte kamper. Et snitt på 18500 pr hjemmekamp i League One er imponerende, på nesten samtlige bortekamp har alle lagets billetter blitt solgt ut.

Ståle Solbakkens forrige klubb opplevde et 18 måneder mareritt der den gamle storheten rykket ned fra Premier League, for så å rykke ned fra nest øverste nivå sesongen etter. Nå ser det endelig til at lyset igjen skinner over en av de vakreste arenaer på balløya, Molineux Stadium, en stadion Ole Gunnar og Cardiff kan være nødt til å besøke neste sesong, om han får fortsette som sjef for det walisiske laget ved et eventuelt nedrykk.

Alle som er glad i engelsk fotball ønsker selvsagt at Ole Gunnar skal lykkes og gjøre det bra som manager, men for Cardiff kan det se ut som han ikke får den starten han ønsket seg som respektert manager i England, dessverre.

 

Foto: Flickr/ cracken226

Vargas

10 thoughts on “Solskjær kan møte Wolves neste sesong!

 1. Jeg ble beskyldt for å være psykisk ustabil og grinete og sur fordi jeg trodde Solskjær skulle floppe i Cardiff og ptemier league.. Jeg visste hva jeg snakket om, og et tap til på Cardiff nå, så er Solskjær historie i Cardiff. Ellers er jeg fullstendig enig i din analyse av Wolves!!!

  1. Hei Per.

   Burde selvsagt ha hørt på deg siden det er du som er eksperten, når det kommer til din psyke og humør så står jeg på mitt, du oppfattes fortsatt som en gretten gubbe som har det meste i mot verden rundt deg. Også du da, som bare var blid og hyggelig, noe har åpenbart skjedd. Trist!

   Når det kommer til Ole Gunnar så er det fortsatt tid å snu det, men da må han begynne å vinne kamper, det ser det dessverre ut som om han vil få problemer med.

   Vargas

   Flott at du engasjerer deg på bloggen, det setter jeg stor pris på:)

 2. Jeg kan ikke skjønne at jeg oppfattes som sur og grinete fordi jeg som det store flertallet i Norge ikke vil ha ol i Oslo, og at jeg i tillegg har et realistisk syn på mirakelmannen Solskjær.jeg kan forøvrig opplyse om at jeg vant positivitetsprisen på jobben for år 2013.

  1. Hehe såpass! Synd ikke positiviteten skinner gjennom i dette kommentarfeltet. Slik jeg ser det så vil bastante påstander som kommer fra «eksperter» som deg, der du
   har en ovenifra og ned holdning som er skremmende. Du uttaler deg som om alle andre er idioter og du er eksperten, nå du i tillegg skryter av deg selv på denne måten så
   blir det litt merkelig.

   Spesielt siden jeg husker deg som et rimelig oppegående og hyggelig fyr. Før i tiden:)

   Vargas

  2. Det er selvsagt lov å ha egne sterke meninger, men det slår feil ut når du ser ut til å mene at det er kun dine meninger som er riktig, og at du alltid har helt rett
   i dine meninger. Som du vet gjenstår det å se om Solskjær er en suksess i England eller ikke. Du vet ikke om kristiansunderen får sparken etter et tap til for Cardiff.

   Han har vært manager i to måneder, det er et syltynt grunnlag for å være bastant på at han får sparken, han kan fort følge Cardiff ned i Championship, og ta laget opp igjen
   til Premier League.

   Vargas

 3. Jeg trodde kommentarfeltet i en blogg skulle inneholde litt sterke meninger. Skal det bare være kosesnakk og like meninger er det ikke noen grunn til å debattere. Jeg kan heller ikke se at mine meninger og synspunkter på noen måte er ekstreme eller kverulernde på noen måte. Det er faktisk langt mer alvorlig å sette sykdomsdiagnose på noen som ikke mener det samme som deg. Det var slik de gjorde i gamle Sovjetunionen.

  1. Nå synes jeg du furter som en liten 4 åring Per, jeg har bare sagt meg uenig med deg, disse diagnosene du påstår jeg har stilt; er nok betydelig overdrevet.

   Om det finnes et kommentarfelt med stor takhøyde så er det nettopp på denne bloggen. At du ønsker å framstå som grinete må jo stå for din egen regning.

   Vargas

 4. Hehehe, kanskje på tide å få dette ned på jorden. Jeg har ikke forandret meg noe særlig i det hele tatt de siste årene, men omgivelsene ville nok sagt i fra hvis jeg hadde blitt sur og grinete.Nå sier jo du et jeg har blitt det, men jeg har ikke hørt det fra noen andre. Skal vi gå ut å ta par øl å se Wolves når det er tv-kamp neste gang? Det kunne jo vært artig!!

  1. Sier aldri nei til en pils jeg:) Synd det er lenge til Wolves igjen er å se på TV. Nå går det jo mot opprykk og da blir det nok en sjanse Per, til høsten engang. Jeg er med!
   Så får vi se om du er gode gamle Per;)

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.