Solskjær til Wolves?

Da Wolves rykket ned fra Premier League, for så å rykke ned enda en divisjon til League One fra Championship var krisen et faktum i den tradisjonsrike kubben med de vakre draktene i «Old Gold and Black». Wolverhampton Wanderers var i fritt fall, noe måtte kjøres. 

Før alt dette var det en nordmann som fikk sjansen.

Den styrtrike eieren, Steve Morgan måtte ha en ny manager etter å gitt Ståle Solbakken jobben, han ble lovet et år, men fikk bare seks måneder før han fikk sparken. Inn kom Dean Saunders og gjorde jobben enda litt verre, og nedrykk nummer to var et faktum.

Nå har det gått enda et år til og Kenny Jackett som ny manager har fått bra skikk på Wolves, han fikk den «sovende kjempen» opp fra League One og til Championship på første forsøk forrige sesong, der det også startet veldig bra til å begynne med denne sesongen.

Wolves vant over alle de tre tidligere Premier League-lagene som rykket ned, allerede som de fire spilte kampene. «Ulvene» slo Cardiff, Norwich og Fulham, på rekke og rad og alle med 1-0 og tre poeng.

Nå har derimot fisen fått en annen lyd. 

– På de fem siste kampene har Wolverhampton Wanderers, som var et av de aller beste lagene i Europa på femti- og sekstitallet, 1-14 i målforskjell. En uavgjort og fire tap på rad. Tapet mot lille Brentford det siste i en rekke av grusomme kamper under Kenny Jacketts ledelse. Man må ikke være noen ekspert på fotball for å forstå at det brenner kraftig på dass for den ambisiøse 52-åringen fra Watford.

Å tape jevne kamper er en ting, men å bli slaktet i flere kamper på rad noe langt mer alvorlig. Det var nettopp på denne måten Wolves rykket ned to divisjoner, to år på rad.

Årsaken til at vi nevner Norges askeladden personlig, Ole Gunnar Solskjær er flere. 

– Eier Steve Morgan hadde nettopp kristiansunderen som sitt førstevalg før valget havnet på Ståle Solbakken i 2012. De fleste kjenner Solskjærs tid etter hans suksess med Molde. Han tok over Cardiff, men fikk kun 30 kamper der han rakk å rykke ned fra Premier League, fikk kun 9 seire, 5 uavgjort og hele 16 tap.

– En diger ripe i lakken for en trener helt åpenbart, men Oles navn i England er bunnsolid, kanskje mest som en levende legende hos Manchester United, men også som en potensiell manager for mindre klubber, som f.eks Wolves. For Molde hadde Solskjær to seriemesterskap og et Cup-trofé på tre år. Selvsagt er ikke det tilfeldigheter.

Eieren på flotte Molineux, milliardæren Steve Morgan er en utålmodig mann, det vet alle som kjenner til Wolverhampton Wanderers. Derfor skal det ikke så mange flere store tap til før manager Kenny Jackett må finne seg annet å gjøre enn å være manager for Wolves. Klubben er ikke mindre ambisiøs enn at det er kunn opprykk til Premier League som teller denne sesongen. 

Så langt ligger «ulvene» kun på en 12. plass på tabellen, allerede 8 poeng bak serieleder Derby etter kun 19 kamper. Championship er den divisjon i Europa der manageren får sparken hyppigst viser all statistikk. Etter kun 97 dager i inneværende sesong, hadde 12 managere fått sparken på nest høyeste nivå i England.

Kenny Jackett kan være nestemann ut. Ny mann inn kan være den tidligere Cardiff-sjefen.

Steve Morgan er veldig klar over at Ole Gunnar Solskjær er ledig å går og sparker i grusen på Innlandet i Kristiansund. Han skulle selvsagt så gjerne heller har vært på ball-øya og bevist at han er en verdig manager i Championship.

Bli derfor ikke overrasket om det er nettopp den tidligere Molde-treneren som tar over for Wolves. 

 

Foto: Flickr/ Blog Gallery

Vargas

2 thoughts on “Solskjær til Wolves?

 1. Jeg håper virkelig ikke at Morgan er så dum at han ansetter Solskjær. Den oppskrytte reserven fra united har ingenting å vise til som trener/manager. Å vinne serien med Molde, hadde til og med jeg gjort med de finansielle musklene som finns i Molde. I tillegg samarbeider Solskjær med den fotballkriminelle Solbakken. Jeg har tidligere ment at Solskjær ikke kom til å lykkes i Cardiff, og jeg fikk rett. Å hente middelmådige norske spillere å sette disse inn i tøffe engelske kamper er be om trøbbel. Jeg regner med at nå får kjeft, for å framstå som en sur gammel grinebiter, men det får jeg tåle ( he-he)

  1. Hei Per

   Alltid like hyggelig å høre i fra deg selv om vi ikke er like enige hver gang. Vet du ikke er spesielt glad i Solskjær, men føler meg trygg på at
   han kommer tilbake med dundrende suksess når han igjen tar over manager-ansvaret i en fotballklubb, om det blir Wolves er vel kanskje tvilsomt, men han vil få
   gode tilbud igjen.
   Tippeligaen er ikke verdens navle, men å ha direkte suksess er ikke like enkelt som du her påstår, det er en lang sesong og å dominere slik Molde gjorde,
   spesielt i de to første sesongen var direkte imponerende.
   Dine påstander om den kriminelle Solbakken får stå for ditt ansvar, jeg kjenner ikke saken godt nok til å ha noen formening.
   Kenny Jackett imponerte i Wolves fra start, men nå har han skuffet lenge, tror han må snu ting raskt for å sitte gjennom inneværende sesong.

   Du som er en bereist mann, ser sikkert hvor det nye header-bilde på denne bloggen er fra? Du har ihvertfall hver der;)

   Takk for din kommentar.

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.