Spagetti Bolognese blir aldri det samme igjen!

Du trenger først og fremst god tid, så skal du smelle sammen en middag til fire når du kommer halsende hjem fra jobb eller stranda, så er ikke dette retten for deg. Har du derimot godt til, ihvertfall et par timer, så bør du følge godt med her. 

Her er det du trenger til 4-6 personer:

Hvitløk 2 fedd, 2 dl hvitvin (kan også bruke rød, best med hvit), 1 kg pasta (fersk anbefales) 1 skåret løk, frisk Basilikum, 5 ss olivenolje, 100 g bacon, bruk gjerne terninger, salt og pepper, 3 bokser hermetiske, knuste tomater (gjerne av merket Mutti), 600-800 g karbonadedeig, 3 laurbærblad, 2 dl kalve eller oksekjøttkraft, best kjent som Buljong, 2 stilker fersk Timian, litt Oregano, noen liker å bruke en gulrot skjært i tynne skiver.

– God pasta lages av de som kan det og det er vel ikke så mange som er klar over hvor den beste pastaen i verden lages, nettopp. I Italia. Denne er inspirert av oppskrifter laget på italiensk vis. Du kan selvsagt lage det langt enklere med vanlig tørr pasta og en pakke kjøttdeig og en stor flaske Ketchup, men det blir ikke helt det samme uansett.

Navnet kommer fra den italienske byen Bologna, men ordet betyr miniatyrhund.

God pasta er lett å lage, men som sagt; den blir best om du bruker tid på den.

Her er en måte:

– Ta fram en stor stekepanne med høye kanter, stek baconet, hakk løken, timian og hvitløken skal også oppe i panna sammen med 3 dl olivenolje. Ikke bruk for mye varme, det skal putre litt til baconet blir litt brunt og løken gyllen. Tilsett gulerot, stangsellerien laurbærbladene, salt og pepper.

– Ta fram en annen stekepanne, stek karbonadedeigen, med resten av olivenoljen, tøm deretter alt innholdet fra den andre pannen over i den siste pannen og rør godt. Nå kan du tilsette vinen, de hermetiske tomatene og buljongen som er rørt ut i 2 dl vann = kraft. La dette småkoke, ikke for varmt; i en times tid, gjerne enda lengre om du klarer å holde ut den fantastiske duften. Bruk lokk, men rør av og til.

Så koker du den ferske pastaen, dette tar sjeldent mer enn 5 minutter.

– Server deretter porsjonene til dine gjester med litt reven parmesan. Bruk den du river selv da denne er av en helt annen kvalitet enn du får kjøpt ferdig revet. Pynt med frisk Basilikum. Når du har servert en tallerken til hver gjest, sørg for å ha laget nok, for dette er så godt at alle vil ha mer.

Da setter du bare fram all maten så gjestene kan velte seg i enda mer fantastisk Pasta Bolognese.

 

Kilde: Hellstrom.no

Foto: Flickr/kinnajonsson

Vargas

4 thoughts on “Spagetti Bolognese blir aldri det samme igjen!

 1. Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

  Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine blogger og nettsteder.

  For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

  Legg vår Widget og bloggen din vil bli vist på vår topp liste!

  Ha en fin dag!

  Vennlig hilsen,
  Elin
  Alleoppskrifter.no

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.