Vi nordmenn er eksperter på nyttårsforsett, men hvor lenge holder det? Et par måneder kanskje? Det kommer litt an på hva man skal forsøke å bli bedre på. Det er det nyttårsforsettet handler om. Å slutte å røyke f.eks er umulig om du ikke bare bestemmer deg for det. 

Du har begynt et nytt og bedre liv, spiser riktig, drikker ikke, røyker ikke og i tillegg raser du ned i vekt og ser bedre ut enn på mange år. Allikevel er du ikke helt happy. Hvorfor det?

Jo, fordi du har kuttet ut søtsakene, du spiser nesten ikke sjokolade lengre. For helsens skyld sier du. Det stemmer sikkert, men i nettopp sjokolade inneholder et naturlig amfetamin, fenyl-etylamin, som gir ekstatisk lykkerus.

Et stoff som gjør deg yr og glad, som du blir avhengig av ganske raskt, problemet er bare at det forsvinner like fort som det kommer.

– Sjokolade har bragt mye nytelse og trøst gjennom tidene. Da den kom som drikk til Spania på 1500-tallet, ble den en besettelse for munker og nonner i klosterne. Drikken gjorde at de holdt ut fastetiden prøvelser bedre.

Dropper du den brune deilige massen, vil du mangle fenyl-etylamin som igjen kan gjøre deg nedstemt og deprimert.

Nå er det i dagens USA at vi finner «chocoholicks» – sjokolade-ekstremister med egne klubber og magasiner som anbefaler de siste nyheter og påfunn. Hva med håndlaget sjokolade lekkert innpakket og levert på døren av en naken, blond kvinne til hest?

– Er du smart, fortsetter du den positive trenden med å spise riktig, trene regelmessig, men legger inn et par solide sjokolade-orgier et par ganger i uken der du spiser et par plater av den du liker best, minst. Så lenge du ellers spiser fornuftig og i riktige mengder, kan du kose deg med sjokolade innimellom.

Trener du regelmessig, har du rom for å skeie ut en gang i blant, da bør du ikke bare møte opp på trening, men benytte tiden riktig ved å ta deg helt ut når du først trener. Dessverre er det mange som tror de trener riktig vred å bare være i et treningsstudio. Sannsynligheten er stor for at du ikke trener hardt nok, derfor bør du ha en Personlig trener, en såkalt ‘PT’- som vet hva som skal til, slik at du får tilstrekkelig helsegevinst på din treningstime.

Trener du nok og riktig, kan du også spise sjokoladen med verdens beste samvittighet.

Livet er for kort til å ikke spise sjokolade, det burde selvsagt ha vært å få hos fastlegen på blå-resept. Lev smart, dropp røyken, men husk sjokoladen, for helsens skyld!

 

 

Foto: Flickr/  Camilla Hoel

Vargas

Tags: belønning, Helse, PT, Sjokolade, trening

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Turen går til Kiel med Color Magic

Etter at Brasil ikke kom seg videre i VM og Tyskland slo Argentina i finalen, er skuffelsen så stor at...

VM i Brasil- Tyskland vant finalen etter dommer-skandale!

Mario Götze vil få sitt navn risset inn i gull-skrift i de tyske historiebøkene til evig tid, etter å ha...

Lukk