Sportsklubben Brann – Et råttent eple?

En av de viktigste klubbene i norsk fotball, Bergens stolthet, Sportsklubben Brann sliter voldsomt, både økonomisk og poengmessig. Mange eksperter uttaler seg på sedvanlig vis hva som er galt og hva som heller burde ha vært gjort. 

Davy Wathne pisser på Brann

Fremst i hylekoret, TV2s brølape nummer en, bergenseren Davy Wathne. Mannen som er mest kjent for å sperre kritiske røster via Sosiale Medier. Under OL i Russland i februar, slettet 64 åringen 17000 følgere på Twitter fordi de var i mot reklame i og mellom OL-konkurransene.

– Velger du å diskutere; eller på annen måte ytrer kritiske kommentarer til den gamle grinebiteren, vil du bli sperret iløpet av sekunder. Dette skal altså være en seriøs sportsjournalist som jobber i en av de største og viktigste medieinstitusjonene  i landet. Davy Wathne går spesielt i strupen på Branns daglig leder Roald Bruun-Hanssen for å ikke gjøre klokere spillerkjøp.

– Sportsjournalist Wathne opptrer som en makt-arrogant klovn som elsker å se sitt bilde i avisen og på TV-skjermen, han som Brann-supporter burde ha visst bedre enn å spake sine egne som i tillegg ligger nede. Alle har lov til å komme med saklig kritikk, men det TV2 profilen gjør nå, gagner ihvertfall ikke Sportsklubben Brann, verken på kort eller lang sikt.

Davy Wathne liker ikke diskusjoner, eller saklig kritikk, da velger han å avslutte debatten. Hvordan kan TV2 la mannen få fortsette i jobben er en gåte for stadig flere. At Sportsklubben Brann sliter, er åpnebart, men at bergenseren Wathne skal stå først i hylekoret er både tarvelig og patetisk.

Davy Wathne du av alle, bør holde kjeft, for en gangs skyld!

Rikard Norling bør få nok tid

– Mulig fikk svenske Norling litt bakoversveis av den norske fotballen, mulig var han litt dårlig forberedt og mulig satser han vell litt overmodig offensivt uten å tenke forsvar. Brann ligger tredje sist på tabellen med flest mål i mot og med bare 8 poeng på 11 kamper.

Uansett hva Brann gjør fra nå, treneren bør få nok tid til å bygge sitt eget lag, poengfangsten vil komme på sikt. Spørsmålet er hvor lang tid har Sportsklubben Brann, fansen og ikke minst det sittende styre; som også har et visst ansvar mht sponsorer og den stadig mer krevende økonomien.

– Den norsk Tippeligaen er ikke bedre enn at Brann har noe de skulle ha sagt, det gamle storlaget som tok seriegull så sent som i 2007 og spilte cupfinale i 2011, har blant mest engasjerte fansen i landet. De fortjener å ha et lag på øverste nivå. Det kan de også om de smører seg med tålmodighet. Det tar tid å bygge sitt eget lag for en ny trener, man kan ikke begynne å rope etter nytt blod etter 10 – 12 kamper. Det er det bare kunnskapsløse liksom-supportere som gjør. Og Davy Wathne.

– Den sympatiske svensken gjorde en feil når han fikk jobben på Brann Stadion, han gikk alt for høyt ut og ‘landet på kulen’ etter få kamper. Han begynte å snakke om seriegull-muligheter og at Brann ville bli veldig gode allerede fra start; det var dumt sagt, Norling burde ha vært mer ydmyk i sine ordvalg.

Dårlig økonomi

– Den økonomiske situasjonen blir ikke bedre av at Branns rike onkel, Trond Mohn har valgt å droppe tilskudd fra sin velfylte lommebok. Investoren føler seg dårlig behandlet etter at han fikk massiv kritikk for å ha overtalt styre til å beholde Rune Skarsfjord som hovedtrener forrige sesong. Brann-fansen spesielt var i harnisk over den avgjørelsen, investoren svarte med å gi hel ti millioner kroner til klubben.

– Når investorene velger å stoppe pengestrømmen vil det få umiddelbare konsekvenser. Man skal selge mye lodd, kaker, pølse og vaffel for å forsvare de manglende summene som har ligget til grunn i regnskapet. Rike onkler har i en rekke klubber i Tippeligaen og i Adeccoligaen, vært en sovepute som har gjort langt verre enn godt er.

Dårlige sportslige resultater gir glisne tribuner som igjen gir inntektssvikt.

– Klubbene må skjære ned i lønningsposen til overbetalte spillere, kutte i de største utgiftene i driften av klubben som leie av lokaler og administrative kostnader som ansatte i administrasjon. Ingen klubber kan tjene penger når spillerne tjener langt mer hver måned enn hva klubben kan klare å få inn i samlet inntekt og sponsormidler. Så enkelt er det.

La unggutten få ansvar

Før seriestart tippet vi Brann på 7. plass på slutt-tabellen i november. Vi tippet også Molde som seriemester. Det er spilt ca 1/3 av sesongen, vi kan fortsatt få rett i vår spådom. Skjønt Brann må begynne å plukke poeng skal de klatre på tabellen.

Sportsklubben Brann har en rekke gode unge talenter fra egen ungdomsavdeling.

Andreas Vindhejm (19), Håkon Lorentzen (17), Fredrik Haugen (21) og Kristoffer Barmen (20) er spillere klubben bør gi sjansen til å vise hva de står for. Unge sultne spillere er veien og gå, er de god nok så er de også gamle nok.  En lav snittalder er positivt for en klubb i problemer. Da kan man ha nok til til å jobbe seg ut av vanskelighetene. Brann har erfarne gode spillere som vet hva som skal til for å reise kjerringa. Både Demidov, Askar, Huseklepp og Hanstveit kombinert med de mer enn unge lovende, burde ha vært en perfekt miks av spillere.

Det er bare snakk om tid før det løsner om spillerne er villig til å blø for Norling og Brann-draka.

– Styreleder i Sportsklubben Brann, Rolf Barmen har tre ting å gjøre, unngå salg av de beste spillerne, la Rikard Norling få arbeidsro. Itillegg bør han søke økonomisk hjelp til næringslivet som må være med på en økonomisk dugnad for å få den gamle storklubben på banen igjen. Brann har ikke råd til å rykke ned, derfor bør hele Bergen stå samlet bak klubben og dra lasset i samme retning.

Barmen bør gå i dialog med Brann-Bataljonen, fansen er den viktigste byggesten i enhver fotballklubb.

Ved å gi de unge lovende guttene sjansen, kombinert med de viktigste veteranene kommer Brann garantert til å klatre på tabellen. Mandag 9. juni møter Brann serieleder Molde. En skalp Brann hadde veldig godt av å legge i belte. Om spillere og trener er villig til å jobbe nok, blir det poeng.

Roald «Kniksen» Jensen ville ha vært villsint om han så hvordan det står til med klubben han briljerte for, det er det bare brannspillerne i samarbeide med treneren,  som kan gjøre noe med. Kan Brann få skikk på spillet og begynne å vinne fotballkamper? Utvilsomt!

Kom igjen Brann!

 

Kilde: Ba.no

Vargas

 

 

2 thoughts on “Sportsklubben Brann – Et råttent eple?

 1. Hvorfor skal Norling få tid når andre managere overtar klubber på samme tidspunkt og lykkes? Samme unnskyldning som ble brukt på Moyes før det skjærte seg, når Pellegrini, Mourinho og Gurdiola osv lykkes umiddelbart. Han trenger ikke mer tid når vi allerede nå ser vi er på feil kurs.

  1. Hei Morten

   Det blir søkt å sammenligne svensken med de beste managerne hos de beste klubbene. Ingen av de du nevner har sittet så kort som Norling heller.
   Å sparke en trener etter 11 til 12 kamper er meningsløst. Man må se hvilke spillere treneren har å jobbe med, gi han nok tid til å få disse spilleren
   til å tro på hans filosofi, jobbe sammen overtid, så vil resultatene komme.
   Brann har et ungt mannskap med tiden foran seg, å sparke en tidligere suksessrik trener som har bevisst at han kan; er det dummeste Brann-ledelsen gjør nå
   i så fall.

   Sir Alex Ferguson, når du først nevner de beste trenerne, trengte tre år før han vant noe som helst med Manchester United. Norling bør ihvertfall få en sesong på
   seg til å bevise hva han kan.

   Takk for din kommentar.

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.