Norske unge gutter og jenter ser ut til å være villig til å gjøre nesten hva som helst for å bli sett og hørt. Noen kler av seg, tar «selfies» og legger nakenbildene ut på Deiligst.no, andre melder seg på samtlige reality-serier i håp om å kunne få en status som kjendis via TV. Det verste tilfellet er kanskje der jenter velger å bli gravide for å kunne blogge om det. 

De bloggerne i Norge som har svært mange lesere har en kropp de liker å vise fram, eller de har et utseende som gjør at svært mange ønsker å se mer og klikker seg derfor inn på disse bloggene daglig. Det er en helt naturlig del av bloggosfæren.

Det som ikke er like normalt, men som åpenbart skjer rundt om i landet er desperasjonen hos jenter som ser så veldig opp til de største bloggerne, at de er villig til å gjøre hva som helst for å komme i samme situasjon som sine idoler.

Inkludert å bli med barn for å kunne oppnå samme status som f.eks Anna Rasmussen (17) som skriver bloggen «Mamma til Michelle».

Når unge jenter helst må se ut som Jen Selter eller ha så god økonomi  at de kan legge ut «dagens outfit» annenhver dag for å bli oppdaget, sett av andre, eller får den oppmerksomheten de higer etter. Så er det selvsagt noe feil et sted. Alvorlige feil.

Kan ikke unge jenter ha et ok liv uten å måtte bli gravide, få silikon pupper, ta Restyline eller pule på TV for å ha et ok og spennende liv, så er vi på ville veier.

Emilie 29 Foto: Copyright Morten Pettersen

– Unge jenter og sikkert noen gutter ser på kjendisstatus som noe gjevt og viktig, noe stort og spennende som vil gi mange venner og den kjæresten de aller mest ønsker seg. Unge mennesker er impulsive, de kaster seg på sin nærmeste idé uten å ha tenkt seg godt nok om. Det kan i noen tilfelle ende med at man gjør mye dumt.

– Det må aldri gå så langt at du er villig til å gjøre alt for å bli en toppblogger, kjendis eller komme på TV for å få en bedre status i gjengen. Skal du bli gravid må du gjøre det fordi du og kjæresten har planlagt å bli foreldre. Skal du melde deg på Farmen, eller andre kjente Reality-serier må du gjøre det kun for din egen del, og ingen andres.

Bruk ungdomstiden din på å ha det gøy, gå på fest, bli forelska og nyt det å være ung. Tiden går så fort. Tiden der jobb, hjem, barn og forpliktelser fyller dagene dine kommer tidsnok. Du kan selvsagt ha det gøy når du har kjøpt hus og må være der for din familie, men i langt mindre grad enn når du er ung og fri.

– Selvsagt skal du blogge om du liker det, men ikke la bloggen styre livet ditt. Du bestemmer alt, du skal kunne legge den bort og være sammen med venner i stedet. Du skal kunne reise til Syden uten å tenke på daglige oppdateringer og du skal kunne forelske deg uten å måtte tenke på blogging. Å skrive blogg skal jo først og fremst være gøy.

En kjendisstatus er et luftslott. Det er ikke noe stas å være dritings på «Paradise Hotel» eller få livet snudd på hodet med en alt for tidlig graviditet. Noen unge takler bra å få barn i ung alder, men  barn skal ikke selv få egne barn. De bør først bli voksen og ha det gøy mens de øver seg på å bli voksen.

– Å bli mor og far, å bli foreldre til et lite barn som man har ansvaret for til vedkommende blir 18 år er jævlig mye hardt arbeide. Det krever masse av dere begge hver eneste dag, samtidig som det koster masse penger. Er du ung og smart så setter du tre punkter på listen over hva som er viktigst i livet ditt. Fest, livet og forelskelse.

La andre ta seg av kjendisstatus jaget. Det er ikke verdt det.

Se serien «Bloggerne» hver søndag på Bliss kl 20:00, det er verdt det!

Vargas

Tags: blogg, gravid, kjendisstatus

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Solskjær avhengig av god start for å få arbeidsro

Cardiff fansen vil få Ole Gunnar Solskjær i vrangstrupen om han begynner med tap i Premier League. Mot lille West...

Kåte damer får det ofte som de vil…

Et eller annet sted i Trønderlag valgte en taxi-sjåfør å tilkalle politiet fordi han ble overfalt så ofte, av kåte...

Lukk