Tidenes beste TV-serie! La det være sagt med det samme, House of Cards hadde ikke vært det samme uten hovedrolleinnehaver, Kevin Spacey som spiller “Frank Underwood“. Men det er forfatteren Michael Dobbs som har skrevet boken, som har blitt til en av verdens mest populære TV-serier.

House of Cards” kan du kunne følge via Internett-TV distributøren Netflix.

Dobbs var selv politiker under Margaret ‘Maggie’ Thatcher, men fikk sparken og i ren og skjær sinne skrev han bok.

Frank Underwood

Initialene F.U var det første Dobbs skrev på det blanke første arket han begynte på, etter å ha slikket sine sår for å ha blitt sparket av jernkvinnen personlig. Bokstavene som senere ble til hovedrolleinnehaverens navn, Frank Underwood.

Poltisk makt- hva er egentlig det?

Skuespilleren Kevin Spacey er kanskje den skuespilleren som treffer best på sin omtale om makt der den vises best. I maktens korridorer i Det Hvite Hus i Washington DC. Netflix-suksessen “House of Cards” er manges favorittserie, her er det utvilsomt makt som er den røde tråden.

Alle som vet hva som skal til å skape en karakter enten i film eller en serie, setter stor pris på Kevin Spaceys enorme styrke i denne serien. En kynisk jævel, men også en klok politiker som vet å sette seg selv på agendaen foran det meste for å få det som han selv vil.

House of Cards

Det politiske spillet spilles best av de som tør å ta sjanser for å nå til makten, så store sjanser at det vil gå ut over venner, medarbeidere, ja til og med familie. Franks kone, Claire Underwood, spilt av elegante og smellvakre spilles glitrende av Robin Wright. Hun bærer sin brorpart av denne knallgode serien på sine skuldre, dog ikke like lojalt, ved siden av ektemannen Frank, alias Kevin Spacey.

Å være en dyktig politiker er kanskje vanskeligst der makten er størst, i USA er det mye makt å hente for de som ønsker den mer enn noe annet. Tidenes beste TV-serie! Om den ekte presidenten kunne ha vært endel av det miljøet vi ser i denne prisbelønte serien? Selvsagt.

Det som faktisk foregår i det ekte USA, er på mange måter langt verre enn i serien. Politikerne, både republikanerne og demokratene går over lik for å få gjennomslag for sin politikk. Bare så fryktelig trist de så sjeldent blir tatt for det.

Netflix

I 2013 var suksess-serien “House of Cards” den mest populære og mest sette TV-serie på Netflix.

Er det altså en serie du bør få med deg så er det denne. Du trenger verken ha nese for politikk eller være politisk engasjert for å elske “House of Cards“. Du må bare like film, TV-serier og med det menneskelige relasjoner og maktkampen som kan være så nådeløs og brutal at den tar livet av de svakeste.

Sesong en og to går sin seiersgang via Netflix, men er du fan så vet du selvsagt at sesong tre er allerede i gang, og kommer allerede tidlig i 2015. Hva som er verdens bese TV-serie, kommer selvsagt an på hvem du spør. House of Cards kommer rimelig høyt oppe på listen hos mange som elsker politisk drama.

TV-serien er laget av Beau Willimon.

Foto: NRK.no

Vargas

Pin It on Pinterest