Vår og sommer er ulykkestid- er du forberedt?

Når solen endelig har kommet litt høyere på himmelen, snø og is har for lengst smeltet bort og det meste begynner å spire og gro. Snart er våren over oss for fullt, noe som gir flere ulykker på vei, til fjells og på vannet. 

Jo flere folk ut i det fri, jo større er sjansene for at det også skjer ulykker av et eller annet slag stadig oftere ut over mot sommeren. Slik har det vært og slik vil det være i år også dessverre.

Folk flest er flinke til å ta forhåndsregler, men ikke alle. Det er når man skal gjøre noe man ikke er vant til eller ta ny utfordringer og forsøke ting man hører andre gjør; det er da det ofte vil gå galt. Sommeren er for mange den beste tiden i året, spesielt når sola kommer høyt på himmelen og tekstilene faller.

rp_1174667036540_456.jpg

Å kjenne gresset mellom tærne, kjenne lukten fra grillmat og høre fuglene kvitre fornøyd, barnelek og latterklang i det fjerne. Alle er ute på deilige sommerdager. Dessverre den siste sommeren for noen, noen som ikke er nøye nok med forberedelsene.

Den første turen med båten, eller på motorsykkelen, på fjellet uten nok eller riktig utstyr. Man må ikke være forsker for å skjønne at det sjeldent er tilfeldigheter, men heller slurv, unøyaktighet og dårlig planlegging som er årsaken når ulykken er ute.

Vi har dårlige veier i Norge, men tryggere biler enn noen gang, allikevel vil det dø mange mennesker på norske veier også denne sommeren. Det rammer jo andre enn deg ikke sant? På sjøen er det fortsatt ikke forbudt å la flytevesten ligge i bunnen av båten, det alene er grunn til at også denne sommeren vil flere nordmenn drukne pga uvettig atferd på sjøen.

– Om du skal på tur denne våren eller sommeren, uansett hvor- er planlegging det viktigste du kan gjøre for å unngå ulykker eller skader på personer eller utstyr. Ved å vite og ikke tro, er du langt på vei. Skal du til fjells bør du selvsagt hvite nøyaktig hvor du skal, ta med nok riktig utstyr, nok mat og riktig med gode klær.

Skal du på biltur bør du være sikker på at bilen holder fram og tilbake, når var den på service sist?

– Stadig flere nordmenn velger å kommer seg ut av heimen når været tillater det. Faktisk er det ikke mye som skal til før sjansen for ulykker kan skje, det er nok om man reiser på steder man aldri før har vært, det gir utfordringer som kan forårsake at man gjør feilvurderinger som fører til farlige situasjoner.

Gjør deg selv en tjeneste og beregn risiko på det aller meste du foretar deg. Ta aldri sjanser med sikkerheten, da øker sjansen for at du får oppleve neste sommer også. Dessverre så er det flere nordmenn som opplever sin siste vår eller sommer nettopp i år.

Mange vil bryte sammen i bunnløs sorg i lang tid om det ble deg…

 

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.