Vellykket eller mislykket? Sliter du?

Er du redd for hva andre mener om deg? Er du opptatt av at naboene skal synes at du er rik og vellykket, til tross for at du egentlig sliter hver eneste dag? Du er nok ikke alene.

Ikke alle har problemer med å framstå som mer vellykket enn de egentlig  er, men mange liker å bli likt.

Det er egentlig helt naturlig, vi mennesker synes det er ok å få ros, vi liker positive tilbakemeldinger både om vår person, våre barn og gjerne hvordan vi framstår i nabolaget.

Faktisk så er det så viktig for veldig mange, hva andre mener om oss at vi tar opp lån i millionklassen for å framstå som rik, vellykket og perfekt. Blir vi gjennomskuet som mindre perfekt og helt gjennomsnittlig så er det nesten verdens undergang for mange, har du ikke sett det på Facebook?

Bilder der det helt klart og tydelig kommer fram hvor vellykket «One happy family» er, der hensikten åpenbart er å framstå som både lykkelig og suksessrik er ut. Det er både flaut og litt patetisk at man uten unntak ønsker å bli likt på feil grunnlag på hvert eneste bilde.

Du har mange slike «venner» via sosiale medier som elsker å vise fram den digre hytta si, den nye bilen, bilder fra siste Syden-tur eller de nye hagemøblene av absolutt beste kvalitet med Weber-grillen strategisk plassert i bakgrunnen.

Selvsagt er det hyggelig når man er stolt av noe å kunne vise det fram til de man kjenner, slik er det naturlig for oss og være, ikke noe galt i det. Men, når det utelukkende er skryt, skryt og atter skryt så blir det litt for mye av det gode.

– Via mine sosiale kontakter vil flere av disse nekte for at de sitter på do, så ille er det faktisk. Det er det bare alle andre som gjør, de framstår så pertentlig og perfekte at de går simpelthen ikke går på do, ihvertfall ikke for å bæsje. Det er bare å innrømme det, det kan lukte kraftig av prumpen til den som ønsker å framstå som helt perfekt. Enten man liker det eller ei.

Har du slike kontakter via sosiale medier? Selvsagt har du det, alle har det.

 – Bilder der det helt klart og tydelig kommer fram hvor vellykket «One happy family» er, der hensikten åpenbart er å framstå som både lykkelig og suksessrik er ut. Det er både flaut og litt patetisk at man uten unntak ønsker å bli likt på feil grunnlag på hvert eneste bilde. Spesielt for de man vet har økonomiske problemer så det holder, men at de kjemper med nebb og klør for å holde maske. 

Ekte personer har opp- og nedturer slik livet faktisk er. Veldig få har bare suksess og et perfekt liv. Det er helt naturlig å slite noen ganger. Ikke gjem deg bort om du faktisk sliter og har problemer. Faktisk så er det langt flere enn man skulle tro, som sliter seg gjennom livet med en rekke forskjellige utfordringer.

Det behøver ikke være økonomi, det kan ære alkoholproblemer, fysiske- eller psykiske utfordringer, og det kan være problemer mellom han og henne. Det er kanskje nettopp da det er viktig å framstå om seg selv, for å få hjelp. Det er umulig å hjelpe noen som utad framstår som helt perfekt.

Nest gang du publiserer et bilde på Facebook, hvis fram kjøkkenbenken din slik den egentlig ser ut, eller du kan vise fram ditt sanne ansikt en gang i blant, i mellom alle skrytebildene. Da framstår du langt mer ekte.

De ekte vennene dine blir hos deg uansett hvor mislykket eller vellykket du egentlig er.

 

Foto: Flickr/ iBSSR

Vargas

 

2 thoughts on “Vellykket eller mislykket? Sliter du?

 1. Så sant, men gjør man det, så vil enkelte av «vennene dine på fb» gjøre deg enda mer sårbar og de snakker dritt om deg til alt og alle for å fremstå mer vellykket selv. Dette må være ett APE-gen vi har igjen, om at man blir utstøtt av gruppen, hvis man fremstår som «svak». Men jeg liker tanken din.. Tenk om alle kunne tørre å vise sitt sanne jeg… Ja, da mener jeg man er virkelig har kommet langt.

  1. Hei Maria

   Takk for kloke ord. Det er viktig å se forskjell på være stolt over noe de gjerne vil dele på sosiale medier, og det å bare skryte av seg selv ved enhver anledning.

   Takk for din kommentar.

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.