Vi ser en verden i endring, uten at Norge har vært nevneverdig berørt. Heller ikke en urolig børs, lavere oljepris og en svekket norsk krone gjør oss spesielt bekymret. Ikke ennå. Kan det være grunn til å se litt mer nøye i krystallkulen? Kan det være mørkere skyer i horisonten for Ola og Kari Nordmann? Neppe.

Vi liker å tro godt om nordmenn og annerledes-landet som deler av godene vi har til rådighet med de som har lite eller ingenting. Kanskje med god grunn har vi grunn til å være litt stolte også. Men kan vi være litt for naive, hvis vi går rundt og tror at ikke verdens bekymringer ikke kan ramme oss selv?

Vi fikk oss en på tryne da Behring Brevik fikk fritt leide til Oslo-sentrum og Utøya.

– Norsk politi og norske politikere ble tatt på senga, terror på norsk jord var ikke forventet. Nå ser det ut til at store deler av samme by er overvåket, bare noen få vet av hvem. Hvor langt ned i øynene nisselua har vært er nesten flaut, det som er mest bekymringsverdig er mangelen på handle kraft fra de som sitter med makta. Nisselua sitter godt fortsatt.

Hva blir gjort for å få A/S Norge ut av hengemyra? Ikke nok, selvsagt. Erna Solberg og Co har kjørt skuta på grunn, men den tar ikke inn vann foreløpig. Hun bør få vekk skylappene og våkne opp. Ellers vil Jonas og Arbeiderpartiet ta over butikken før Erna klarer å si sjokolade kake.

IMG_1582 Foto: Vargas12.com

– Norske medier setter fokus på lokalpolitikk, kjendiser, nakenhet og sosiale medier. Verden rundt oss klamrer seg til håpet om en bedre verden med mindre konflikter, mindre terror og en stabil økonomi. Krangler de på «Farmen», er dette viktigste overskrifter for avisene i Akersgata og nettavisene for øvrig.

Kanskje ikke så rart verden forøvrig humrer litt i taliban-skjegget av oss nyttige idioter her på berget?

Norge er på ingen måte i noen form for krise. Ikke ennå. Vi opplever «bare» en justering av oppturen vi har opplevd de siste ti årene sånn cirka, der nesten samtlige piler har pekt rett til vers. Sammenlignet med alle andre land vi liker å sammenligne oss med; har vi bedre råd og høyere lønninger enn de aller fleste. Itillegg har vi billig og trygg mat, et godt og gratis helsetilbud og svært lav arbeidsledighet.

Pilene flater nå bare litt mer ut. Vi må betale litt mer for varene vi handler hos Søta Bror, og vi må betale litt mer når vi handler på internett, itillegg får vi litt mindre for oljen. De aller fleste nordmenn har bra økonomi, sliter du nå, er du nok skyld i dette selv, og vil få enorme problemer i framtiden om du ikke endrer kurs raskt.

Selvsagt er det mangt å klage på, det skulle da bare mangle. Det forbanna været burde det ha vært mulig å gjøre noe med, spesielt for oss nordmenn fordi vi har så mye av det. 

– Skulle Norge få like store problemer som det Europa har hatt de siste årene, må det litt mer til enn en urolig børs, olje på billigsalg og en svekket kronekurs. Vi har som kjent pæng på bok. Mye pæng til og med. Derfor vil ikke kollapsen komme som f.eks hos den gale naboen Russland. Der har renten steget med 7% over natta.

Det vil ikke skje på samme måte her, uansett.

– Norge er fortsatt annerledes landet på mange måter, ikke fordi at vi ikke følger med på hva som skjer rundt oss – for det gjør vi jo ikke, tvert i mot, fordi vi har store verdier som en forsikring for årene som kommer.

Den dagen det er tomt for olje, vil selvsagt fisen få en annen lyd, men inntil da kan vi bare reise stettglassene og skåle i sprudlevann til langt inn i framtiden.

– Norge må allikevel være forberedt på høye bølger og bred ben-føring i framtiden. Naiv politisk ledelse, PST med bind for øynene og et slapt håndverk av politiet har satt kongeriket tilbake mange tiår. Overvåking, terrortrusler, økonomisk kriminalitet og økt grov kriminalitet bør settes på dagsorden, helst i går.

Naive nordmenn er lettlurte ofre for de som ønsker å ramme oss. Derfor er det opp til hver og en å ta vare på hverandre i årene som kommer. Norge er ikke like trygt som det en gang var, dessverre.

 

Vargas

Tags: kollaps, kronekurs, Norge, olje, oljepris, Russland

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Er tittelkampen i Premier League helt åpen igjen?

Er tittelkampen i Premier League helt åpen igjen? Lenge så det ut til at Chelsea skulle dra ifra alle andre...

Martin Ødegaard har valgt ny klubb!

Valget skal ifølge en rekke internasjonale medier ha falt på den tyske storklubben Bayern München! 17. desember fyller stortalentet Martin...

Lukk