VM i Brasil – Kun 4 lag igjen!

VM i Brasil er allerede kåret til tidenes VM. De fleste er enige i det, men brasilianerne er nok ikke enige før de står igjen med verdens gjeveste fotball-trofé. Det samme gjør nok heller ikke de tre andre semifinalistene, Nederland, Argentina og Tyskland. 

– Det faktum at flere av de beste nasjonene er videre, til tross for svært mange overraskelser gjennom hele mesterskapet- er med på gjøre VM i Brasil til et av de mest minnerike noen gang. Ikke minst har også det fantastiske brasilianske publikumet bidratt til en eventyrlig stemning rundt om på de 12 forskjellige arenaene.

Brasil gikk videre med seier over et meg godt og spennende Colombia som gikk ut med flagget til topps. Ikke alle er like glade i Zaniga som kvestet vertsnasjonens wonderboy, Neymar. Kapteinen Silva må sone karantene etter å ha fått et gult kort for mye. Skulle Brasil gå til finalen vil Thiago Silva kunne spille denne da de gule kortene blir strøket etter semifinalene.

Manuel Neuer (28) Tyskland

Argentina vant 1-0 mot Belgia, ikke overbevisende spill av Argentina, men de har den rutinen, og de enkelt spillerne som avgjør jevne kamper. Belgia hadde ikke mye å komme med og skapte lite gjennom en litt kjedelig kamp. andre omgang ble et gjesp, helt motsatt av de fleste kamper i VM i Brasil som har vært svært underholdende.

Gonzalo Higuain satte inn vinnermålet allerede etter 7 minutter. Lionel Messi visste nok engang sitt voldsomme reportoar.

Slik spilles semifinalene i VM i Brasil 2014

  • Brasil- Tyskland spilles  tirsdag 8. juli på TV2 kl 22:00
  • Argentina Nederland spilles onsdag 9. juli på TV2 kl 22:00
  • Bronsefinale spilles lørdag 12. juli på NRK kl 22:00
  • Finalen spilles søndag 12. juli på NRK kl 22:00

– Tyskland er vel kanskje det laget som nå må sees på som den største favoritten. De slo Frankrike, men hang litt i tauene i starten av andre omgang. Joachim Löws menn kom seg over sjokket og fikk etterhvert kontroll. Det siste kvarteret i den viktige kvartfinalen var det mer Tyskland enn Frankrike.

Tysklands keeper Neuer har utvilsomt vært VMs beste målvakt så langt og vi ser nå på Tyskland som de nstørste favoritten til å vinne VM 2014.

Nederland måtte ty til straffespark-konkurranse for å komme videre etter å ha bommet på enorme sjanser i andre omgang mot Costa Rica.  Men satte inn alle sine 5 straffer og berget seg til semifinale. Helt i slutten av andre ekstraomgang kunne Askeladden i dette VM ha slått ut selveste Nederland da de fikk en vanvittig stor sjanse, uten å score mål.

Costa Rica med en rekke spillere med erfaring fra den norske Tippeligaen, vil bli husket som et av lagene som virkelig gav absolutt alt og vell så det i dette mesterskapet. Kudos til det lille landet med spillere som spilte med hjertet utenpå drakta hos samtlige spillere.

 

 

Foto: Flickr/ velvet584

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.