Wolves snart klar for Championship!

Du husker kanskje Ståle Solbakkens halve år i sjefsstolen for en av de mest spennende lagene i engelsk fotball? Det gikk dessverre ikke bra for Solbakken, han ble bare i 6 måneder, han var lovet en sesong av eieren til Wolverhampton Wanderers, Steve Morgan.

– Resultatene uteble, Ståle ville kanskje endre for mye for raskt og derfor ble det flere tap enn hva klubben tålte. Mange mener dog om nordmannen hadde fått en hel sesong på seg, ville ikke det gamle storlaget ha rykket ned fra Championship. Dessverre fikk Solbakken sparken og inn kom Dean Saunders som gjorde ting enda verre.

Da nedrykket til League One var et faktum ble også Dean Saunders sparket.

Inn kom den nåværende manageren Kenny Jackett. Siden har ting gått som på skinner for den helt spesielle klubben med drakter i «Old Gold and Black» og så mange fans at de allerede kan  sammenligne seg med flere av de bedre i Premier League.

– Mot MK Dons i forrige seriekamp var det intet mindre enn tett opptil 9000 elleville Wolves-fans som hadde tatt turen til Milton Keynes som er ca 9 mil nord for London, fra West Mildands og Wolverhampton. En kamp ulvene vant 1-0 etter scoring av Liam McAlinden ni minutter før slutt.

Det er en eventyrlig interesse rundt Wolves og det unge og spennende laget til Kenny Jackett for tiden.

Wolves-fans all over the place Foto: Flickr/ WilliAnOrn

– Hele klubben har fått en ny struktur. Det ble gjort en masse endringer før inneværende sesong. Kevin Thelwell ble ansatt som sportslig leder, han tar seg av alt som manageren tidligere har hatt med å gjøre, som ikke  direkte var relatert til laget og fotballen. Dermed får manager Kenny Jackett nå bruke all sin tid på det han kan beste. Plukke de 11 beste som skal vinne fotballkamper.

En endring som utvilsomt var riktig for Wolves.

– Tidligere var det en skremmende taps-kultur i Wolves. Der det ikke var så viktig for spillerne om de vant eller tapte, de fikk den samme lønna uansett. Nå er de fleste spillerne som ikke ville blø for den vakre «gull-draka» borte, inn er det et ungt og sulten mannskap med noen få eldre som gir den stabilitet og trygghet som et godt fotball-lag behøver.

League One er ikke verdens beste liga, men det er mange kamper gjennom en lang sesong, det er ingen selvfølge og komme seg opp fra en slik liga ihvertfall ikke i England. Lysten til å vinne kamper gjennomsyrer de fleste klubber med respekt for egne fans. Championship er en betydelig bedre og vanskeligere liga, den har like mange kamper, men nivået er langt bedre enn i League One.

Wolves har kun 7 kamper igjen før opprykket er klart.

De har vunnet 26 kamper av 39 spilte, de har 8 uavgjorte og bare 5 tap. De vil nok nå 100 poeng da de allerede har nådd 86, og de har en bedre målforskjell enn alle andre lag i divisjonen med 47 pluss-mål.

– Wolves blir fortsatt kalt den «sovende giganten», fordi det var en gang for veldig lenge siden, på 50-tallet hvor de spilte på topp i Europa, i Europa-cupen og vant kamper hele tiden. Nå skjønner de fleste at dette begynner å bli for lenge siden. En ny suksess behøves, man kan ikke leve på gamle minner for lenge.

Ulvene har også en hel haug med fans i Norge etter å ha dominert som Tippekamp-lag på 70 og 80 tallet, de har en diger og ekte fan-base på Molineux Stadium, blant de flotteste på ball-øya og ikke minst, de har en eier som har styrt Wolves-skuta med stø økonomisk kurs. Wolverhampton Wanderers har 0 kr i gjeld og vil kunne bli et dominerende storlag i årene som kommer.

Først må de bare opp og gjennom Championship i en sesong før de på ny kan vise seg fram blant de beste om de trofaste supporterne får det som de vil. Wolves-fansen fortjener det mer enn noen andre. De er et prøvet folk. De ekte fotballsupporterne. De lever for klubben sin døgnet rundt.

Molienux er deres katedral, Wolves er deres religion.

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.