I Norge er vi drøyt 5 millioner mennesker. Tenk deg det skremmende tallet, og det faktum at mer enn halvparten av oss skulle være direkte rammet av jordskjelv, det tusenvis står uten, tak over hodet, mat og rent vann.

En surrealistisk og uvirkelig tanke, men  som er en realitet for mer enn 8 millioner mennesker i Nepal. Se på tallet én gang til. 8 millioner enkelt individer og svært mange av disse er altså barn!

11182256_10155404722050214_3737034593818264943_n

De har overlevd selve skjelvet, men psykiske reaksjoner på katastrofen og desperat mangel på det aller nødvendigste er en enorm belastning for jordskjelvrammede. Omfanget av katastrofen, sammenraste veier og avsidesliggende landsbyer, gjør at mange må vente på hjelp.

– Den norske regjeringen gir nå nye 100 millioner til nødhjelpsarbeidet. SOS-barnebyer har tre barnebyer i de hardest rammede områdene, og er en av få organisasjoner som kan yte hjelp her.

Det er akutt behov for rent drikkevann, telt, mat, medisiner, myggnett, ernæringstilskudd til barn.

HUNDRETUSENVIS har absolutt ingenting!

Om du går på en kafé kommende lørdag, og drikker to kopper kaffe og kjøper et kakestykke, er du nesten oppe i den summen det koster for å kunne bidra til å gjøre livet litt lettere – for de som helt uskyldig er rammet av en voldsom naturkatastrofe.

200 kroner har de aller fleste nordmenn råd til å avse, det er nå, og ikke i morgen Nepals befolkning trenger hjelp. Heldigvis er SOS-barnebyer allerede på plass i katastrofe-området og mange får hjelp, men behovet for det aller meste elementære som rent vann, medisiner og telt haster det med å få på plass.

I store deler av de hardeste rammede områdene – er det minusgrader om natta, da er det ille å ikke ha verken telt, pledd eller et sted å sove…

Gi av din overflod i dag du også.

Vis din støtte: send NØD til 2160 (200 kr) ‪#‎nepal‬

Følg SOS-Barnebyer på Facebook, og få informasjon om den meget viktige jobben som gjøres for barn i nød, over hele verden.

Vargas

Pin It on Pinterest