anarchy anonymous evolution

Creative Commons License Martin Clavey via Compfight

Anonymous er en internasjonal internett hackergruppe som går til digitalt angrep på bedrifter eller organisasjoner som de mener opererer på feile betingelser og til skade for enkeltmennesker eller store grupper.

Hackergruppen Anonymous har lovet å angripe terrornettsteder og sosiale medier-kontoer som hevn for drapene på Charlie Hebdo journalister. En belgisk avdeling av gruppen postet en video på nettet der de «erklære krig» mot terrorgrupper.

https://www.youtube.com/watch?v=k1sCVOG9BF8

– I videoen snakker en mann iført gruppens karakteristiske «Guy Fawkes» maske og med stemmen fordreid. De kaller operasjonen #OpCharlieHebdo , i tråd med konsernets vanlige navnkonvensjoner.

– I meldingen , som leses på fransk og adressert til » Al Qaida , IS eller Islamsk stat og andre terrorister».  i sin uttalelse , sier gruppen at det vil ta ned og slette nettsteder og sosiale medier-kontoer av terroristgrupper. Gruppen har også lagt ut en melding til Pastebin, også på fransk og adressert til » fiender av ytringsfriheten «.

– I Paris er mer enn 20 mennesker drept i en rekke terroraksjoner de siste dagene, Ananymous ønsker å bidra til å forhindre at terrorgrupper får spre sin propaganda via nettet og spesielt via sosiale medier.

Det er all grunn til å tro at en rekke pro-aktive og islam-vennlige nettsteder blir hacket de nærmeste dager og uker. Anonymous har mye makt og kunnskap til å gjøre nesten det som faller de inn via word wide web, best kjent som internett.

Om denne «krigen mot terror via cyberspace» vil forhindre terroraksjoner i Europa eller andre steder på kloden, er det litt tidlig å si så mye om.

Vargas

Tags: Anonymous, Charlie Hebdo, Internett, krig, sosiale medier, Terrorisme

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Ekstremværet «Nina» kan ta liv!

En av de kraftigste stormene på mer enn 20 år er på vei innover Norskekysten. Vinden kan komme opp i...

Berserk- Jarle Andhøy leter fortsatt etter svar

Jarle Andhøy er eventyreren som ville gjøre som sine helter Roald Amundsen og Fridtjof Nansen, å ta seg til polpunktet...

Lukk