Barcelona har en spiss-trio som har gjort 114 mål seg i mellom, denne sesongen – vi snakker selvsagt om Messi, Suarez og Neymar.

‘Barca’ leder med 4 poeng på Real Madrid i La Liga et par runder før slutt, og kan møte sin argeste konkurrent i finalen i Champions League. Men denne sesongen har Barcelona vært synlig bedre enn Real Madrid, som har en formsvikt på slutten av en lang sesong. Ronaldo leder toppscorer-listen med 42 mål, Messi har 40.

Foreløpig, vil de spanske beste klubbene styre i de viktigste europacupene, det som er verdt å merke seg er at det ikke er noen engelske lag blant 8 siste lagene i Champions League. Premier League, engelsk fotballs store og mektige melkeku får masse oppmerksomhet, men lagene er på vikende front mot de aller beste fra Europa.

Det gjenspeiler seg også i landslaget. Mange mener «Three Lions» ikke har vært gode siden 1966, men da vant de også VM.

Andrea dal divano

FABIO CASADEI via Compfight

Tyskland vant VM, etter at det spanske landslaget har dominert stort og vunnet de fire siste viktigste mesterskap, EM og VM. Men, det er fortsatt de spanske stor-lagene som er best i klubb-sammenheng. Barcelona knuste Bayern Munchen over to kamper.

– De gamle er fortsatt eldst, Juventus´s Gianlugi Buffon (37), en av verdens beste keepere gjennom alle tider og Andrea Pirlo (35), den lille midtbaneeleganten med silkefoten og det karakteristiske skjegget. Fotballspillere som er skapt for de aller største kampene, på den aller største scene og for de aller største anledninger.

Elsket av hel fotballverden.

– Bare 90 minutters spill holder «den gamle dame» unna en drømmefinale mot Barcelona. Juve leder etter 2-1 i dra første kamp. Svært mange, bortsett fra noen blassere spanjoler i Madrid – ønsker å se Ronaldo og hans Real Madrid i finalen, alle vi andre vil se Juventus – Barcelona i Berlin 6. juni.

Barcelona med sin gifte trio på topp er favoritter. Alltid. Uansett hvem de møter, med de tre på banen. Argentineren Messi alene er et helt angrep. Med brasilianeren Neymar og Uruguayaneren Suarez itillegg kan de vinne hver gang. Men Barcelona har andre klassespillere i sin stall som gjør de vanskelige å slå.

Kapteinen Iniesta, en svært viktig spiller som styrer midtbanen til Barcelona, hjulpet av alltid hardt arbeidende Rodriguez og Rakitic. I den bakre firer styrer Piqué, Alba, Alves og Mascherano butikken som de selv vil. Keeperen, tyske Marc-André Ter Stegen (23) er slett ikke verst han heller.

I kampen mot Bayern München fikk de seg en nesestyver og tapte til slutt 3-5, men vant sammenlagt 5-3, som er solid nok mot et så sterkt lag som de tyske mesterne.

Hvem vil du se i finalen? Barcelona er klare, men Juventus og Real Madrid gjør opp om den siste plassen, onsdag 13. mai.

Vi nevnte vel at finalen går i Berlin 6. juni?

 

Vargas

Tags: Barcelona, Bayern München, Champions League, Juventus, Real Madrid

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Paul Pogba – Til Manchester?

Ryktebørsen rundt om i Europa er allerede i gang. Det er noe få runder igjen før sesongene er over. 1....

Odin orket ikke mer mobbing – han ble bare 13 år!

I den norske skolen heter det at det skal være nulltoleranse for mobbing. Både på skoleveien, inne på skolen og i friminuttene. Problemet...

Lukk