Ingen andre dager er så fornøyelige som 2. juledag, best kjent som Boxing Day. Den eneste dagen gjennom en hel sesong der nesten samtlige lag i det engelske ligasystemet er i aksjon.

En av de virkelig store fotballdagene på ball-øya, til stor forlystelse for alle som elsker engelsk fotball verden over.

Boxing Day kommer av gammel tradisjon i Storbritannia der tjenestefolket endelig fikk sin gaver, esker eller bokser av sin husbonde på denne dagen, andre dag jul. Det var også vanlig at tjenerne fikk en eske med mat som var til overs, når herskapet var ferdig med julefesten. Derav navnet på fotballens flaggdag i England.

Du må åpenbart være der og oppleve det for å forstå engasjementet, lidenskapen og kjærligheten som råder på en slik dag i England, for den engelske fotballen.

Arsenal 0 - 2 Aston VillaCreative Commons License

wonker via Compfight

Emirates StadiumCreative Commons License

wonker via Compfight

CFCvFCUM_NPLPD_2013-14_-44Creative Commons License

Matthew Wilkinson via Compfight

Tippekampen

De fleste nordmenn født før 1970 eller der omkring har et forhold til tippekampen og den engelske fotballen. Siden den gang og fram til i dag har mange unge gutter og menn, og helt sikkert noen kvinner valgt seg sitt eget lag. Sitt eget favorittlag man lever med, døgnet rundt. Ja, for mange blir det en besettelse på godt og vondt.

Noen velger å bruke titusenvis av kroner for å reise til ball-øya, der fotballen spilles vinteren gjennom, der favorittlaget spiller på Boxing Day. Du kjenner kallet og må være til stede. Den store kjærligheten som overvinner alt.

Statistikk for Boxing Day

Hva statistikk angår, er britene gode på å vite sin historie.

Hvilket lag gjør det f.eks best på Boxing Day gjennom den moderne Premier League-serien, som startet opp så sent som 1992/1993? Der faktisk kun fem lag har vunnet det gjeve trofeet siden den gang. To fra London, to fra Manchester og lille Blackburn.

Men det er Arsenal som har en vinner-rate på hele 75% på Boxing Day, en imponerende høy prosent. Men lag som Chelsea og Manchester United har vunnet sine tre siste kamper på denne viktige dagen. Louis van Gaals menn sliter som kjent med å score mål denne sesongen, men på Boxing Day har de et snitt på 2.73 i snitt, det høyeste av alle. Kan det løsne for Rooney og Co?

Slik spilles Boxing Day sesongen 2015/2016:

  • Stoke – Manchester United
  • Aston Villa – West Ham
  • Bournemouth – Crystal Palace
  • Chelsea – Watford
  • Liverpool – Leicester
  • Manchester City – Sunderland
  • Swansea – WBA
  • Tottenham – Norwich
  • Newcastle – Everton
  • Southampton – Arsenal

Overraskelsene står i kø denne sesongen 

Premier League-sesongen 2015/2016 er blant de mest surrealistiske siden starten i 1993. Leicester var tippet rett ned etter så vidt å ha berget plassen med en nødskrik forrige sesongen Styret sparket manageren Nigel Pearson og ansatte «The Thinker Man» Claudio Ranieri, og siden har det gått en vei.

På 17 spilte kamper har «revene» tapt 1 kamp! Leicester har vunnet 11 kamper og spilt uavgjort 5 ganger. Chelsea, som vant ligaen suverent i fjor har allerede sparket José Mourinho, og ligger 20 poeng bak serieleder Leicester. Om det ikke var sant ville du aldri ha trodd det.

Premier League var i ferd med å bli litt forutsigbar der de aller rikeste lagene med de rikeste eierne var i ferd med å gjøre det umulig for andre lag enn Chelsea, Manchester City og United til å hevde seg i toppen, fram til denne sesongen. Nå er det aller meste snudd på hodet, og gudskjelov for det.

Tenk om Leicester vinner Premier League?

Lille Crystal Palace ligger f.eks 5 poeng foran selveste Liverpool etter halv sesong. Og Leicester ligger fortsatt ni poeng foran Manchester United, som på sin side ikke har vunnet på 4 kamper i serien.

Er det rart vi elsker engelsk fotball og ser fram i mot Boxing Day?

 

Kilde: Independent.co.uk

Vargas

Tags: Boxing Day, Chelsea, Leicester, Louis Van Gaal, Manchester United, Tippekampen

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Til alle dere, fra vargas12.com

God Jul og et fredfullt nytt år, bruk det kommende året på å gjøre noe godt for andre. Merry Christmas...

2. juli 2016 skal du på konsert…

Selveste Rihanna kommer tilbake tre år etter sist gang hun entret Telenor Arena. Skal du ha billetter kan det være...

Lukk