Champions League- ingen lag fra England i kvartfinalene!

De tre siste sesongene har kun Chelsea og Manchester United vært i blant de siste åtte lagene av de engelske topplagene, en gang hver, og det var i forrige sesong. Da røk Chelsea for Atlético Madrid, og de røde fra Old Trafford tapte for Bayern München i kvartfinalen. 

Siden har ikke engelske lag imponert nevneverdig i den gjeveste Europacupen.

Chelsea som har vært serieleder av Premier League, stort sett hele sesongen, hadde et avansement i lommen, men ble straffet av sin tidligere midtstopper David Luiz og PSG, som gikk videre på bortemålsregelen, da han stanget inn 2-2 bare minutter før slutt, slik at oppgjøret gitt til ekstraomganger.  Ut med Mourinhos «egg».

Manchester City ble tatt med i lekegrinda av Barcelona, men fikk slett ikk være med å leke, verken hjemme eller borte. Siste kamp i Spania, kunne Lionel Messi ha spilt alene mot de lyseblå fra Manchester, så stor forskjell er det på de beste og de nest beste. Ut med Pellegrinis utvalgte.

messi

Franz Iacono via Compfight

Arsenal spilte elendig hjemme mot Monaco, men veldig bra borte. Der vant de kampen til og med 2-0, men det hjalp akkurat ikke, siden Prins Alberts helter vant med sterke 3-1 i London i første kamp. Nå vil Arsenal selge seg dyrt for å bli blant de fire beste i Premier League. Ut med Arsene Wengers menn i Champions League også denne gang.

– Utvilsomt et problem at engelske lag ser ut til å komme til kort i Europa gang etter gang. Debatten om antall utenlandske spillere i Premier League- på de engelske lagene, vil nok kunne komme i kjølevannet av de svake resultatene i Champions League.

Liverpool og deres tilhengere, som det fortsatt er mange av i Norge, vil nok aller helst glemme denne kvalifiseringen, de kom som kjent ikke videre til sluttspillet denne sesongen. Vinner Liverpool neste seriekamp, søndag 22. mars, vil sesongen uansett bli sett på som godkjent. Da går de forbi Manchester United på tabellen, og tar en foreløpig 4. plass på tabellen. Nettopp den plassen de bør beholde til sesongen er over, for igjen å bli kvalifisert til Champions League.

Her er de åtte siste lagene som spiller Kvartfinale i årets Champions League sesong, trekningen om hvem som møter hvem skjer fredag 20. mars:

  • Juventus
  • Real Madrid
  • Barcelona
  • Bayern München
  • PSG
  • Monaco
  • Porto
  • Atlético Madrid

Finalen går på Olympiastadion i Berlin 6. juni, der Bayern München, Real Madrid eller Barcelona spiller i finalen, tipper vi. Vil du kjøpe billetter til Champions League-finalen i Berlin, bør du gjøre det nå.

 Ser du en klar favoritt blant de åtte?

 

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.