Chelsea i krise – Mourinho ferdig! Alt tyder på at det er over for “The Only One” allerede 16 kamper ut i en mareritt-sesong som vil gå over i historien som en av de underligste, noen gang. Chelsea ligger rett over nedrykk-streken, hele 20 poeng bak serieleder, Leicester!

Oddsen på hvem som får sparken som neste manager i Premier League, er satt til 1 av flere selskap, på at det er José Mourinho som er på vei ut av dørene på sitt tidligere fort – Stamford Bridge.

Det blåser som kjent på toppene og aldri så mye som når man står alene. Til og med kaptein og legende John Terry makter ikke å hjelpe sjefen med å snu den raskt synkende Chelsea-skuta. I følge britiske kilder er det holdt et styremøte etter at Leicester knuste Mourinhos menn 2-1 nylig, det niende tapet denne sesongen for seriemesterne. Uvirkelig, men sant.

The Special One

Krisen er her og nå, stadig færre tror på den 52 år gamle managerens ferdigheter til å snu trenden.

Mannen som har den aller beste CV-en i Europeisk klubbfotball. Om den russiske milliardæren Roman Abramovitsj gjør det samme, er det slutt allerede nå for “The Special One.”

Premier League vil få en attraksjon mindre. Og eieren må skrive en sjekk på 400 millioner kroner. Det er Mourinhos klausul, siden han har 4 år igjen av kontrakten. I lønn har han ca 250.000 pund i ukelønn. (ca 3 millioner kroner.)

Chelsea i krise – Mourinho ferdig!

Så et spørsmål eller dilemma til, som eieren utvilsomt må ta stilling til om han velger å avskjedige Mourinho nå. Hvem skal ta over? Abramovitsj har penger nok, og sparker trenere for moro skyld, ofte nok. Han har sparket sin nåværende trener allerede én gang tidligere som kjent. Hva er vitsen? Hva forventer man? Å vinne hver eneste kamp? Ingen lag gjør det.

Årsaken til Chelseas fall er sammensatt og komplisert, men det sitter nok mellom ørene på de viktigste. Spillerne.

De samme spillerne som vant Premier League forrige sesong er fortsatt i Chelsea. Med samme lønn, flere millioner kroner per uke. Har ikke de også et ansvar for å levere bedre resultater? Selvsagt, man skal man plassere skyld i toppfotballens lekegrind, er det “sjefen” som må gå. Treneren. Manageren som ikke har spillere som vil gjøre jobben for ham mer.

Hvem tar over

Kritikerne er fått mye vann på mølla, all den tid Mourinho nekter å si et eneste kritisk ord om seg selv eller sine ferdigheter som manager. Enten er det spillerne som forråder hans spillestil, eller så er det alltid andre faktorer som påvirker kampene i hans disfavør.

Ryktebørsen er i ferd med å gå inn i sin mest hektiske periode siden Chelsea ikke ser ut til å snu trenden.

Da er odds-setterne på ball-øya en god pekepinne på hva som skjer. De som allerede har blitt sparket av Abramovitsj linkes på ny. I tillegg kommer man ikke unna Fabio Capello, Pep Guardiola og Diego Simeone.

Mye tyder på at Mourinhos dager er talte allerede før halvspilt sesong. Men det er større sjanse for at “The Special One” vinner trofeer med et nytt lag – enn at de spillerne som kler på seg den blå Chelsea-drakta vinner noen titler igjen, sammen.

Som en kuriositet er det verdt å nevne, at manageren som er nr. to på listen over managere som har laveste odds for å få sparken, heter Louis van Gaal, manager for Manchester United.

Som sagt, det blåser på toppene.

Kilde: Dailymail.co.uk

Vargas

Pin It on Pinterest