1

Chris via Compfight

En forventningsfull og kravstor far som kommer med negative kommentarer og slenger med leppa til høyre og venstre, fordi han selv ikke lykkes i noe som helst, kan være den direkte årsaken til at en sønn eller datter sliter med dårlig selvtillit.

– Det er bare et eksempel, dårlig selvtillit kan også være arvelig, men det kan også være andre direkte årsaker til at mange tror for dårlig om seg selv, sine handlinger og sitt ego. Faktisk kan mangel på selvtillit ødelegge et menneske. Det er direkte trist, spesielt når løsningen for bedre selvtillit er så enkel.

Tankenes makt er undervurdert av så alt for mange.

Din egen oppfatning av andres mening om dine ferdigheter og din kunnskap er med på å sette din selvtillit til veggs. Hva andre mener om deg, må slett ikke være så viktig som du tror. Faktisk er det av sekundær betydning så lenge du er fornøyd med deg selv.

– Du kan nemlig selv ordne opp i dine negative tanker om din person. Det aller første du bør gjøre, er å se deg i speilet og si «Hei kjekken, du er faen meg ålreit i dag også du», eller noe lignende. Før eller senere begynner du å tro på det du sier til deg selv, da er du på vei til å snu den negative spiralen som går nedover, til å gå motsatt vei.

En annen viktig ting for gutter og jenter, menn og kvinner med manglende selvtillit- uansett alder er følgende.

– Når du endelig har akseptert deg selv, likt deg selv og elsket deg selv, som du er og slik du ser ut i dag- kan du endelig begynne å forlange å bli akseptert av andre. Selvtillit handler først og fremst om dine egne tanker om deg deg selv, og hvordan du tror andre ser på deg.

Se aldri ned i bakken for ditt neste steg, se opp og fram – se mot horisonten, der drømmene fortsatt lever.

– Vi har ved en rekke anledninger skrevet om tanker rundt egen person, egen kropp og troen på egne ferdigheter. Da har vi kommet inn på OL-kongen Johan Olav Koss. Det vil vi gjøre i også dette innlegget fordi han er det beste eksemplet på å snu negative tanker til positiv energi, som gav ham tre Olympiske gull og tre verdensrekorder på skøyter, når det gjaldt som aller mest.

Året var 1994, Olympiske Leker på Lillehammer, en hel nasjon og en hel verden hadde sitt blikk på Vikingskipet på Hamar, Johan Olav slet voldsomt i ukene før sitt livs viktigste og siste mesterskap, forventningene var store, men selvtilliten borte. Gode råd hadde aldri vært dyrere.

– I 1991 hadde nordmannen allerede satt sitt navn på skøytesporten ved å vinne både EM og VM, men når OL på hjemmebane nærmet seg var det noe som ikke stemte. Nervene hadde begynt å snike seg innpå og negative tanker hadde fått Johan Olav til å tvile på egne ferdigheter, sykdom og skader hadde ikke akkurat hjulpet på troen i tiden før verdens øyne ble rettet mot Norge og Lillehammer-OL.

På denne tiden var det Hans Trygve Kristiansen som var trener for herrelandslaget. Heldigvis.

– Ved å snu den negative tankespiralen, med lange, viktige og riktige samtaler dem i mellom, begynte trenden og snu sakte, men sikkert for Johan Olav Koss. Han trodde igjen på sin egen kropp, tanker og sine egne ferdigheter. Og ikke minst, at han kunne slå alle andre konkurrenter – til tross for det presset han må ha følt på hjemmebane i et OL.

De fleste kjenner resultatene og hvordan det gikk, men de er verdt å nevne.

– Johan Olav Koss ble historisk, han satte verdensrekord i alle de tre løpene han deltok i og tok tre Gull i OL på Lillehammer. Både på 1500 meter, 5000 meter og ikke minst den legendariske 10.000 meteren. I mil-løpet vant han like godt med 19 sekunder foran Kjell Storelid som ble nummer to.

Til sammen satte Johan Olav Koss hele ti verdensrekorder i sin eventyrlige karriere. 

Konklusjon på selvtillit; du må tenke de aller mest positive tanker om deg selv og dine ferdigheter, og slett ikke tror at du ikke er like bra som alle andre. Du er mer enn bra nok og kan faktisk sette deg hårete mål for veien videre i ditt liv.

Din selvtillit øker for hver eneste time om du tenker de riktige tankene. Du kan bli en vinner og en ener i din hobby, jobb eller virksomhet, det er helt opp til deg selv.

Snart er det VM- Falun i Sverige, hvilke tanker tror du de norske utøverne må tenke? Riktig. De må selvsagt ha troene på å vinne for å lykkes. 

 

Vargas

Tags: ferdighet, Hans Trygve Kristiansen, Johan Olav Koss, Lillehammer OL, målsetninger, selvtillit, tanker, tro

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Kåt, men alene? Her finner du løsningen!

Om du er i forhold, er i singel eller ofte alene, er man kåt bør man ha de rette tingene...

Spellemannprisen- OnklP vinner fortjent!

Skulle det gå så galt at komiteen er så på bærtur at de velger en annen vinner av Spellemannprisen for...

Lukk