Du husker det kanskje selv. Den gangen du merket hjertet slå litt raskere, på grunn av et blikk, et smil eller en liten berøring. De første grepene på hverandres kropp. Famlende. Usikker, varm og fomlende. Kysset som ble med tunge fordi du ble for ivrig. Men så ble det dere to allikevel, etterhvert. En stund.

Eller kanskje du er sammen med din barndoms kjæreste fortsatt, at kjærligheten er så sterk at det forblir dere to. For alltid?

Vi mennesker er konstruert for å like andre, vi formerer oss og lever tett med andre. I total ensomhet visner vi og dør, de fleste av oss. Er det derfor det sitter så godt i minnet? Det første kysset, den første forelskelsen og den første gangen to blir til en, i het elskov? Mennesker er og blir menneskers glede. På godt og vondt – livet gjennom.

Du gråter dine salte tårer, du kjenner lukten på puta, minnene strømmer på. Hvorfor gikk det så galt?

Den aller første forelskelsen kommer aldri til å bli den samme senere.

Den blir husket og gjemt i sjel og hjerte, fordi den er så spesiell. Mange kan forelske seg en rekke ganger gjennom et langt liv. Enda er den aller første gangen som huskes best, fordi det er så spesielt – og viktig.

Mister du derimot din store kjærlighet, den aller første, av en eller annen grunn. Er du redd for å dø. Av kjærlighetssorg. Kan man dø av å miste den aller viktigste? Den første gangen?

Kiss In SOS Racisme (27) - 14Feb10, Paris (France)

philippe leroyer via Compfight

Nei du kan ikke dø av kjærlighetssorg, men du kan føle på smerten som om det ikke er noen grunn til å leve mer, akkurat i de første timene, dagene og ukene du har fått ditt livs verste beskjed. Det er slutt. Det er over, den du trodde du skulle leve med resten av livet, har valgt en annen vei.

Den følelsen er det ingen som unner engang sin verste fiende. Kjærlighetssorg er og blir smertefullt, men det går over etterhvert. Noen trenger måneder andre år for å komme over bruddet med sitt livs store kjærlighet.

– Tankene handler ofte om årsaken og veien videre i eks-kjæresten, og eget liv. Hva gjør du om du ser vedkommende med en annen? Hva skjer om du konfronterer henne eller han med bruddet og du sier det rett ut at du ønsker å prøve igjen?

Du gråter dine salte tårer, du kjenner lukten på puta, minnene strømmer på. Hvorfor gikk det så galt? Du lover at det skal bli store endringer og det til det bedre- kan du leve med å krype for å få det som du vil? Kan du være i et forhold på nåde? Den første kjærligheten sitter i sjel og hjerte – for alltid. Derfor smerter bruddet mer enn noe annet d vil oppleve senere. mager tørst, men slik er det for mange.

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever gjennom livet før eller siden. Hjertet ditt blir knust, sjelen brister og du har det jævlig. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte, som du nå ikke får se mer?

– Kjærlighetssorg handler om å bli avvist. Det kan være noe av det verste vi som mennesker opplever. Nærheten og intimiteten i et kjærlighetsforhold gir oss styrke og god selvfølelse. Når dette brutalt og kanskje uventet blir borte, kommer fort tanken om at man ikke orker å leve uten dette, og vi tror at vi ikke kan klare oss uten den personen vi har mistet.

Heldigvis går livet videre, tiden leger ikke alle sår, men sorgen og savnet blir lettere å håndtere, jo lengre tiden går etter livets verste brudd.

Ta vare på den første forelskelsen, den vil være ved deg gjennom livet. Til du dør….

 

Vargas

 

 

Tags: brudd, ensomhet, forelskelse, forhold, glede, Hjerte, relasjoner, savn, smerte, sorg, tårer

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Fra blogger til Forfatter – «Mildred» av Vargas12.com

Endelig kan katta slippes ut av sekken, prøveboka er på plass, bloggeren har blitt forfatter-spire. En fantastisk følesle. Skribent og...

Fordomsfull? Bare innrømme det!

Du har dine meninger om det meste, du er ikke for romfolk, ikke homofile eller fete mennesker heller. Du vil...

Lukk