En profesjonell forfatter, er en amatør som ikke gav opp! Du av alle kan bli så god du vil, i alt du setter deg som mål. Du må bare ta steg for steg, se løsninger foran problemer, og ha nok tro på deg selv og din gjerning.

Du kan bli en suksessfull forfatter, om målsetningen, drømmen og viljen er der. 

Du bør også ha kloke argumenter for hvorfor, ellers kan det bli vanskelig om ikke umulig. Du må være villig til å forsake en hel del som skribent, journalist, og ikke minst som forfatter.

Sitter du med drømmen om å gi ut din roman, som har ligget og kvernet i underbevisstheten, i drømmen og i hode i lang tid, skal du selvsagt skrive.

Det aller første du gjør, er faktisk det aller vanskeligste. Det andre nesten like vanskelig.

En profesjonell forfatter, er en amatør som ikke gav opp!

Finn riktig tittel på boka. Skriv så den første setningen. Hey-hey, du er i gang med å skrive bok. Du vet selvsagt at det er et stykke igjen, usikkerheten siger på deg, tematikken stemmer ikke, du har historien i hodet, men mangler ordene.

Det skal være vanskelig, det er derfor det er så få som blir publisert.

Se for deg, og dette er viktig om du skal nå dine mål om å bli forfatter. Du kan måtte oppleve at ditt manus blir refusert, andres manus blir godkjent og til bok. Det nederlaget må du allerede når du skriver på boka, være mentalt forberedt på.

Mange gode forfattere, ikke alle, men de fleste har opplevd å bli avvist av strenge forlag, som kan vrake og velge på øverste hylle. Tusenvis av mennesker blir refusert hver eneste dag. Dessverre.

Allikevel er det en sjanse for at det er nettopp deg og ditt manus, som blir antatt av forlaget. Din drøm går i oppfyllelse, hurra for deg.

Sliter du med teksten, har du manuset klart, men trenger lesehjelp, eller har andre utfordringer med å komme i mål med ditt briljante manus, bør du kanskje ta kontakt med de meget dyktige damene på, Forfatterskolen. De får deg på sporet, gir deg veiledning og gode råd på veien.

Du må skrive boka selv, men å ha viktige støttespillere som vil deg bare vell på veien, er en forutsetning for at du blir forfatter.

Vargas

Pin It on Pinterest