Det stemmer nok ikke med virkeligheten. Det faktum at du går rundt og tenker deg selv ned, gjør at du får en langt dårlige selvtillit enn du burde. Se opp og fram, ut med albuene og krev din plass. Du er viktigere og bedre enn du tror!

Mental trening som gir deg den indre ro kan gjøre underverker for deg senere i livet. Klarer du i tillegg å øke din egen selvtillit vil det gi deg styrke når du trenger det i viktige situasjoner. Personer med nok selvtillit vinner ofte viktige “dueller” med andre som ikke har den samme selvtilliten.

For mye selvtillit kan gjør det vondt verre. Da blir utfordringen for deg å styre din selvtillit, slik at den ikke kommer fram i for stor grad. Du skal alltid vite at du er best, men skjule det til en viss grad. Personer med overdreven selvtillit oppfattes ofte arrogant, det er ikke bra.

1

Chris via Compfight

– Se for deg en setting der du er i et jobb-intervju, flere kandidater har bedre papirer, bedre referanser og mer erfaring enn deg. Men du får jobben utelukkende pga din personlighet. Du har akkurat den selvtilliten som skal til for å få det som du vil så ofte som mulig.

Du har håndtrykket, blikket, stilen og de riktige ordene som kommer i riktig rekkefølge til riktig tid. Du er høflig, direkte, målbevisst og gir et så godt inntrykk for dine visjoner, for målsetningene med jobben du skal gjøre at ledelsen blir tvunget til å velge deg for de andre kandidatene. Du ser også bra ut, er ren, velstelt og lukter godt.

Mental trening er ikke gjort over natta, det tar tid å få resultater av å meditere, å få kontakt med sitt i indre og itillegg vite at det skal ta tid er en utfordring i seg selv. Du skal ikke til slutt bare tro du er en vinner, du skal være 100% sikker før du er klar.

Før OL på Lillehammer i 1994 var Johan Olav Koss et vrak, rent mentalt. Han var i sitt livsform rent fysisk, men slet med nerver og manglet troen på at han skulle lykkes. Heldigvis fikk han den mentale styrken tilbake ved lange samtaler med sin trener, Hans Trygve Kristiansen. De fleste vet hvordan det gikk. Han vant OL-gull på alle de tre distansene han gikk, og satt like godt verdensrekord på alle de tre fantastiske løpene.

Bare ved å tro nok på egne ferdigheter, bare ved å være helt sikker på at han kunne klare å gå raskere enn noen annen har gjort på skøyter før, kunne Johan Olav lykkes. Hadde han ikke fått “hodet på plass”, ville OL på Lillehammer vært en fiasko, istedet ble det altså en eventyrlig suksess.

Du bør, for din egen del, lære deg evnen til å si at du er best, du er nummer én, men du må også tro 100% på det selv. På den måten vil du får et selvbilde som gjør deg rettere i ryggen, og ikke viker for alle andre – alt for ofte.

Gjennom livet vil de aller fleste oppleve opp- og nedturer, det er jo det som er å leve livet. Sorg, glede, sjokk og jubel. Vi vet heldigvis lite om dagene som kommer, men er du nok forberedt, rent mentalt; på å møte de vanskeligste dagene der alt føles vanskelig og tungt så vil det være en stor fordel for deg.

– Ved å trene opp din mentale styrke, ved å øve på å være i takt med ditt indre, vil det styrke deg i hverdagen. Noe som ikke er like viktig når du har det fint, men som kan være gull verdt den dagen noe skjer. Noe som ville kunne knekke deg fullstendig. Ingen vet hvordan man vil reagere på traumatiske og vonde hendelser.

Har du den mentale styrken og den indre roen som du kan kontrollere 100% vil det også gi deg en trygghet den dagen du trenger den. Ser du løsninger foran problemer og aldri gir opp, vil det hjelpe deg i de utfordringer du møter.

Å takle motgang og vanskelige situasjoner er ikke alltid like lett, men ved å øve på å øke selvtilliten din, vil du før eller siden fortelle deg selv, det umulig er ikke lenger umulig. Det tar bare litt lengre tid.

Alle mennesker som skal prestere enten i idrett eller i jobbsammenheng, må alltid ha tro på egne ferdigheter. Det lyder så enkelt og høres banalt og selvfølgelig ut, men er helt sentralt på veien til suksess.

Mental trening er undervurdert og burde ha vært pensum i både barne- og ungdomskolen. Det er dog aldri for sent å begynne.

 

Vargas

Tags: Johan Olav Koss, Lillehammer, mental trening, motgang, OL, selvfølelse, selvtillit

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
En russepappas bekjennelse…

En russepappas bekjennelse, et hjertesukk i en krevende tid. Hun var den aller viktigste personen i livet, den gang hun...

Bayern München og Barcelona til semifinale i Chmpions League!

Menn møtte smågutter i den siste og av to avgjørende kamper i kvartfinalene i den gjeveste Europa-cupen. Barcelona vant med...

Lukk