Din velfortjente sommerferie bør gå til å gjøre andre ting enn å jobbe. Ikke bare for deg selv og din egen helse, men også for de du omgås. Mange nordmenn har hektisk arbeidsuker gjennom hele året, da bør ferien brukes til å koble av.

Noen bedrifter har resultatorientert produksjon, som tvinger ledere og ansatte til å jobbe – til tross for ferietid og utenlandsreiser, midt i fellesferien. I all hovedsak for å berge viktige avtaler og holde omsetningen i gang. Mulig det er viktig og riktig, men da bør man få på plass en avtale slik at man kan avspasere disse timene, ved en senere anledning.

Du har sett det før, og vil se det mang en gang i framtiden også. Foreldre med småbarn til stede, som ikke klarer å legge vekk PC, smarttelefon eller nettbrett. Både når det er ferietid og ellers. Trist for de små, dumt gjort av de voksne.

Ferie skal være den tiden på året, de få ukene du har til rådighet-  til å kunne gjøre helt andre ting enn de resterende 47 ukene.

Det skal ikke så mye til, før man finner roen og hvilepulsen i ferien, om man velger å gjøre fem viktige, men enkle grep. Grep som sender deg i feriemodus og som gir deg og dine nærmeste de aller beste forutsetningene for en vellykket sommerferie, uansett destinasjon.

  • Slå av PC og mobil
  • La barna få bestemme aktiviteter
  • Drikk begrenset med alkohol
  • Planlegg ferien så detaljert som mulig
  • Snakk med hverandre, lytt og vær tilstede for barna

Har du ikke barn, er singel eller skal feriere bare sammen med venner, så har du allikevel godt av å sette jobben til side, og heller gjøre ting som hører sommeren til. Har du en arbeidsgiver som vil ha deg på banen gjennom dine ferieuker, husk å få rikelig betalt.

Ingen kan hjelpe deg å få feriedagene tilbake om du selv velger å jobbe, når du egentlig burde hatt fri. Å møte veggen, bli utbrent har verken du eller din arbeidsgiver nytte av. Kjenn på kroppens signaler. Ingen jobb er viktigere enn din helse.

Still krav til arbeidsgiveren, fortell hva du ønsker å gjøre og forklar hvorfor du vil stenge av både PC og mobil. Det er lettere enn du tror.

God Sommer!

 

Vargas

Tags: arbeidsliv, arbeidstaker, Jobb, sommerferie, yrke

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Paul Pogba på til Spania!

Barcelona prepared to make €90 million offer for Paul Pogba, says report http://t.co/zpjpLksNeP pic.twitter.com/yuNrl0EaWb — World Soccer Talk (@worldsoccertalk) June...

De Gea til Real, Ramos til til Man U, Liverpool med nytt Southampton kjøp!

Manchester United ace David de Gea adds fuel to Real Madrid rumours as the £2.75m Cheshire house he rents is...

Lukk