Fete hvite menn som pusher femti!

Du kjenner dem igjen så snart du ser de. I sin nye Tesla, i baren på de beste hotellene på jakt etter mus eller gapskrattende rundt de største bordene på de fineste restaurantene. Fete hvite menn som pusher femti.

Aldrende norske menn er overvektige, sure, late, blakke, kåte og livredde. De vet de er i ferd med å miste det meste. Ikke alle, men mange. Håret, potensen, selvtilliten, jobben og verst av alt, håpet.

Ingenting er som det engang var. Spesielt ikke for fete, hvite menn som pusher femti. Den gang da norske menn i sin beste alder var både respektert og godt likt. Pene var de også, i hvert fall noen. På 50-tallet f.eks. Da pyntet man seg om man skulle besøke læreren, legen eller i banken for å heve- eller sette inn penger.

Den gang den norske mannen var selve bærebjelken i det norske samfunnet og Einar Gerhardsen styrte butikken på strak arm. Nå, seksti år senere er den norske mannen forandret til en drukkenbolt, et nervevrak, en dust som ikke tør å si sine egne meninger enn for sitt eget selvbilde, og knapp nok det.

Tidene har forandret seg. For de aller fleste norske menn er det todelt. At kona tenner på gutter rundt tjuefem og at dattera dater en av våre nye landsmenn. En muslim kanskje. Han sovner ofte med bekymrede tanker. Tanker om hvor livets kurs inn i en ny tidsepoke, også for nordmenn. Han er uansett mest bekymret for seg selv. Med rette.

The End...

Yomie via Compfight

Mullah, Mullah, Mullah, Mullah synger Norges mest undervurderte duo, Karpe Diem i låta «Hvite Menn Som Pusher 50.» Fete norske, hvite menn som pusher et halvt århundre har det bedre enn på lenge, men de er bekymret. Chirag og Magdi treffer spot on og vet det.

Hva vet vel norske menn om Mullah, om flyktinger, om terror, om Syria og om det å komme til et fremmed land alene uten penger? Ikke en dritt.

– De fleste norske menn, fete og late som de er – er over halvveis i livet, der de bruker tiden sin i kommentarfeltet; på de få nettavisene som tør å holde et åpent og tilgjengelig – for å spre ut sitt hat mot alt de ikke forstår. Og det er som sagt en hel del. De fleste norske menn er født med ei diger gullskje i kjeften og har det bedre enn de aller fleste andre på kloden, på samme alder. Snart femti.

Så var det den norske kvinnens forhold til den fete, late, hvite aldrende mannen. Er det rart hun shopper på nettet?

Dildoer, analkuler, vibratorer og annet snadder dundrer ned i stadig flere postkasser. Hvorfor? Jo fordi mannen ikke gidder. Han orker ikke, eller kan ikke få den opp, ikke engang om han har lyst.

Dessuten har han det travelt, med å klage. I et eller annet kommentarfelt, i en eller annen nettavis, om et eller annet som irriterer ham noe jævlig. Sannsynligvis om terror, innvandring eller en blogger som tjener mer penger enn han noen gang vil gjøre.

Den fete, hvite norske mann som pusher femti er en dott. En klovn i for store sko uten framtid, der kvinnen har tatt hans rolle.

Kanskje det aller verste, er at minne om den norske mannen falmer sakte, men sikkert, mens han ikke har har skjønt det selv. Han sitter med den ene hånda i trusa, og i den andre en iPhone6, som betyr mer enn de aller fleste andre. Hans beste venn.

Fete, hvite, norske menn som pusher femti har ingen framtid før de selv innser at de må ta grep. For seg selv, for sine sønner og for kommende generasjoners anseelse. Ta grep før det er for sent. Ikke alle, men dessverre så alt for mange.

Vargas

21 thoughts on “Fete hvite menn som pusher femti!

 1. Det var da voldsomt til generalisering, men jeg kjenner igjen deler av budskapet. Uten å smiske må jeg si jeg er veldig imponert over boka du har utgitt.

  1. Per, du vet de fleste blogginlegg er skapt for å skape debatt, så også dette. Dessverre er det grunn til å rope et varsku da de fleste forhold har en sjef, og det er i hvert fall ikke mannen. Norske menn har etter mitt syn hatt det litt for bedagelig, litt for lenge. nå må de ta seg sammen, ikke alle som sagt 🙂

   Vargas

  2. «Mildred» har blitt meget populær ja, og 2. opplag er allerede ute på markedet. Veldig gøy! Takk for det, jeg er glad for å
   høre at du likte boka Per.

   Vi sees snart!

   Vargas

 2. Du har noen gode poenger. De fleste av oss som har passert 50 i dette landet har på mange måter levd på på en vanvittig oppgangsbølge, og har kanskje ikke tatt innover oss at framtiden kanskje ikke blir det samme. Jeg kjenner personlig flere menn som er blitt skilt de siste årene , der kona har gått i fra dem uten at de har forstått hvorfor. Så jeg å lever kanskje i en boble uten innsikt i hva som i virkeligheten foregår.

  1. Nettopp! Det er poenget med artikkelen også. Det er for mange menn som lar verdens suse avgårde uten å være delaktig i egne liv. Da kan det fort gå rett til helvete.

   Takk for at du delte tankene dine Per. Men husk, det er ikke for sent å endre på livet man lever.

   Dessuten tror jeg neppe du er blant de menn med hodet i fatle heller.

   Vargas

 3. Her kjenner jeg meg igjen. Har ikke råd til Tesla, så jeg kjører Nissan elbil. Har gitt opp jakta på mus, så jeg bare jobber. Kona vil ha meg interessert i alt som er uinterssant. Vel, vel. Godt jeg har en iPad mini så jeg kan slåss i kommentarfeltene 😄

 4. Flirer her, for alders krisen treffer vel alle før eller siden. Har du hørt om de som diskuterte hvem som hadde den dummeste kona, Dansken sa, kona mi er dum, hun kjøpte seg bil til 750000 tusen uten å kunne kjøre den en gang, svensken sier, kona mi er dum, hun betalte 200000 for å få dykker lappen i posten. Da lo Nordmannen å sa kona mi tok med seg 100 kondomer å dro til Tyrkia så har hun ikke pikk engang 🙂

 5. Dette innlegget var jo en fin oppvisning av hvordan taletrengthet og manglende refleksjonsevne gjør seg dårlig i kombinasjon med åpne medier…

  En kan jo ta utgangspunkt i følgende «gullkorn» fra innlegget;
  «norske mannen forandret til en drukkenbolt, et nervevrak, en dust», «De fleste norske menn, fete og late som de er», «Aldrende norske menn er overvektige, sure, late, blakke, kåte og livredde».

  og gjøre følgende eksperiment;
  – bytte ut ‘mann’/’menn’ med ‘kvinne’
  – bytte ut ‘norske’ med ‘pakistanske’

  Så kan man se hvor lang tid det går før man blir anmeldt for rasisme, hets, diskriminering eller hat-ytringer.

  (Og nei; da hjelper det ikke å si «Jeg ville bare skape debatt»)

  1. Hei Frank

   Du skuffer meg veldig, du som er fra Tingvoll og all ting, skulle tro du visste bedre.

   Du hadde jo kommentaren i din hule hånd, helt til begynte med det rasisme-tullet ditt.

   Det er ytringsfrihet i Norge, enn så lenge, så du vil ikke bli anmeldt, ikke av meg, redaktøren av dette innlegget, i hvert fall. Hat-ytringer og trusler bør du være forsiktig med, da kommer hekser og troll og slår deg i hodet! Neida, de gjør ikke det, men du kan bli anmeldt da, og det er jo like ille, i et så lita bygd som Tingvoll.

   Det du i stedet bør passe på er vel å forsøke å se ironien i dette innlegget, som faktisk har en rekke gullkorn, om
   man makter å lese mellom linjene og lytte til teksten i Karpe Diems udødelige låt: “Hvite Menn Som Pusher 50.” Som er
   utgangspunktet for denne meget godt besøkte og omtalte artikkelen.

   God bedring!

   Vargas

   1. Jeg er litt i villrede over hvorfor du mener jeg er fra Tingvoll ettersom jeg hverken bor der, har bodd der eller har slekt derifra (det er forsåvidt like vanskelig å skjønne hvorfor du mener folk fra Tingvoll bør «vite bedre» enn folk for øvrig…)

    Som offentlig «skribent» bør du kjenne til at ytringsfriheten begrenses av straffelovens §135a. Denne lovbestemmelsen fastslår at det er straffbart å forsettlig eller grovt uaktsomt offentlig sette frem en diskriminerende eller hatefull ytring på bakgrunn av noens hudfarge, nasjonale eller etniske opprinnelse.

    Ytringen «Pakistanere er feite, late og skjønner ikke en dritt» ville blitt rammet av denne bestemmelsen. Likeledes «Somaliske kvinner er impotente late nervevrak». Du evner åpenbart ikke å se inkonsistensen i det du skriver men lever i villfarelsen over at det du skriver er greitt. (Nei, ironi er det ikke, det krever litt mer av forfatteren.)

    Jeg vil også ønske deg ‘God bedring’ tilbake. Ikke fordi jeg tror du er syk, men fordi kvaliteten på blogginnleggene dine har et forbedringspotensiale.

    1. Hei Frank

     Tingvoll, Nordmøre, Kristiansund, ikke rare forskjellen.

     Som offentlig skribent er det lov å være smart, ikke true eller komme med slike ytringer som du beskriver.

     Når det kommer til dine sure oppgulp som: Ytringen “Pakistanere er feite, late og skjønner ikke en dritt” ville blitt rammet av denne bestemmelsen. Likeledes “Somaliske kvinner er impotente late nervevrak”. Får det stå for din egen regning. Vil du aldri bli straffet for en slik påstand, du har lov til å mene det du skriver.

     Du har åpenbart ikke evnen til å se ironien og humoren i et godt formulert blogginnlegg, men det er jo ikke mitt problem.

     Når det kommer til kvaliteten på bloggen og andre innlegg publisert, er det ingen som har påstått at de ikke
     har forbedringspotensiale. Her er det høyt under taket, både i artikkelfeltet og i kommentarfeltet.

     Du kan banne på at alt jeg skriver på egen blogg, er helt greit, selv om du åpenbart følte deg truffet av innholdet.

     Vargas

     1. Ok, du har kanskje et forbedringspotensiale i geografi også. Jeg er forundret over din fiksering på mitt bosted og du får ha meg unnskyldt for at jeg ikke helt forstår hvilken relevans det har for innholdet i ditt blogginnlegg.

      Det gikk muligens litt fort i svingene når du svarte, men jeg klarer ikke å skjønne hva du mener med «Får det stå for din egen regning. Vil du aldri bli straffet for en slik påstand, du har lov til å mene det du skriver.»

      Det ser ut til at du igjen misser poenget; §135a slår fast at du ikke nødvendigvis har lov til å skrive det du mener. Det kommer helt an på _hva_ du skriver.

      For å oppsummere din kognitive dissonans ved hjelp av teskje;
      “Hvite menn på 50 er feite, late og skjønner ikke en dritt” /“Hvite menn på 50 er impotente late nervevrak” = ironisk, humoristisk og godt formulert (sic)

      “Pakistanere er feite, late og skjønner ikke en dritt” /“Somaliske kvinner er impotente late nervevrak” = sure oppgulp

      Hvis det fremdeles ikke går opp for deg kan du muligens konferere med noen fra Tingvoll, de vet visstnok bedre enn de fleste. 😉

     2. Hei Frank

      Du kan i hvert mange flotte fremmedord, og tror du framstår som klok, til tross for at du ikke forstår hva jeg mener.

      Mitt forbedringspotensiale er en bagatell i forhold til dine fraser om alle de paragrafene, som ikke bare er feil, men som aldri vil bli rammet av noe som helst. Så lenge du holder deg unna trusler og holder deg til generelt godt nettvett.

      ytringsfriheten står som sagt sterkt i Norge.

      Gøy å se at du fortsetter å kommentere på denne bloggen som du mener har forbedringspotensiale, det er flott.

      Frank, fra Kristiansund, på Kirklandet – og du som er så klok, kan ikke du kommentere litt på det siste blogginnlegget også, det som er publisert i dag – vi trenger å få kommentarer fra smartinger som deg …

      Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.