Det er 16 år siden sist Dortmund, et av de aller største og viktigste lagene i tysk Bundesliga, sist fikk bank av et norsk klubblag. Den gang, i Tyskland. Rosenborg kom på besøk. På Skagerak Arena, fikk tyskerne bank i en omgang.

Men for en omgang, kanskje den aller beste noen gang, av et norsk klubblag. Uansett motstand.

Å sammenligne disse bragdene blir litt søkt, men vi velger å bruke et innlegg for å hylle et ungt og meget spennende ODD-lag. Som i første omgang i Europa-cup kvalifiseringskampen mot et av de aller beste tyske lagene, var overlegent best.

Allerede etter 22 minutter ledet ODD 3-0, og trener Dag-Eilev Fagermo stod på sidelinja og hadde gåsehud fra topp til tå, sammen med sjokkerte tilskuere.

Noe er i ferd med å skje med norske klubblag, som også kan løfte det norske landslaget opp og fram i viktige kvalifiseringskamper. Blant annet til EM i Frankrike neste sommer.

Molde og Rosenborg vant sine kamper. ODD tapte, men bør være svært så stolte av sin første omgang. Hadde de vært litt mer kyniske i den siste, kunne de minst ha maktet uavgjort, mot et lag som er vant til spille i Champions League og i tysk toppdivisjon.

17 år gamle Rafik Zekhini, er på alles lepper etter denne kampen, der han utvilsom fikk sitt gjennombrudd på øverste nivå. Jone Samuelsen, veteranene på det unge ODD-laget, headet ballen i mål etter få sekunder. Så kom Fredrik Nordkvelle og løp fra halve Tyskland, og det stod 2-0. Dortmund visste ikke hva som traff dem.

Før Espen Ruud smelte ballen i krysset fra minst hundre meter, og Skien var i paradis, med 3-0 etter 22 vidunderlige minutter. Alle nordmenn var ODD-supportere nettopp da.

Det er mulig å flytte fjell, om man har tro på egne ferdigheter og tør å prøve.

Takk ODD, for et 45 minutter langt eventyr. Fortsett med det. Denne kampen vil bli husket lenge. Spesielt for alle som opplevde den første omgangen. Magisk.