Du er forelsket, dere har det så fint sammen, du lengter etter ham når dere ikke er sammen og du vil bare være sammen med ham – hver dag. Så merker du en endring, samme dag som dere flytter sammen.

Han beholder begge nøklene, du får beskjed om å være hjemme kl 22:00. Da kommer det første slaget. Et av veldig mange, og livet er plutselig snudd på hodet. Mannen du forelsket seg er i realitetene en psykopat som forteller deg hva du skal gjøre, hver eneste dag.

Hva gjør du da?

Vold i nære relasjoner er et økende samfunnsproblem som er like tabubelagt som det er vrient å snakke om. Flest menn bruker vold, men det er også kvinner som velger verst mulig grunn til å få det som de vil. Nesten alltid går det ut over en uskyldig tredjepart. barna.

Det er en grunnleggende menneskerett å leve et liv uten vold eller frykt for vold. Vold i nære relasjoner er ingen privatsak, men et samfunnsansvar.

#Hvor lite skal du finne deg i?

8631534700_f605ea1005.jpg

Du skal ikke finne deg i å bli manipulert, lurt, øvet vold i mot eller bli truet. Ikke av noen. Ingen skal behøve å være redd for noen i nære relasjoner. Svært ofte er det kun en politianmeldelse som kan stoppe galskapen, noen ganger ikke engang det.

Hvor lite skal du finne deg i?

Det er lett for andre som ikke kjenner dere, å si at du må komme deg bort. Du må gå til politiet, du kan ikke leve slik lengre. Velmenende gode råd fra de som bryr seg. Preller kanskje av som vann på gåsa, fordi du vet han innerst inne er god og snill. Du vil så gjerne tro det.

Alle gode minnene fra de første møtene, det er jo han du forelsket deg i, det har bare vært mye for ham i det siste, har det ikke?

Du vil velge å beskytte mannen som slår fordi du elsker ham, til tross for slagene, sparkene, luggingen og truslene. Du vil så inderlig at forholdet skal bli bra, om du bare skikker deg og gjør alt han sier, så blir det sikkert bra igjen. Blir det ikke?

Nei. Det blir sjeldent det, dessverre.

En partner som kommuniserer via vold og trusler vil sjeldent endre seg – om han ikke selv innser at han har et alvorlig problem. å yte vold mot et annet menneske er forbudt og straffbart. For at du skal slippe å risikere livet i et forhold med en som slår, bør du alltid politianmelde overgrepene. Hver gang.

Alle har rett til et liv uten frykt for vold. Altfor mange mennesker lever i voldelige forhold i Norge. Er du utsatt for vold, trusler eller tvang? Føler du deg utrygg?

#Hvor lite skal du finne deg i?

Hvor mye er ditt liv verdt? Er det verdt å leve et liv i frykt for at andre skal få bestemme over deg? De fleste menn klarer fint å leve uten vold i forholdet, hvorfor ikke søke seg vekk fra psykopaten som forsøker å endre deg i sitt bilde?

Du fortjener kun det beste og en frihet til å leve livet ditt slik du selv ønsker, ikke kast bort livet ditt på menn som slår eller truer deg.

Ikke finn deg i det.

 

Kilde: Politiet/ hvorlite.no

Vargas

Tags: #Hvor lite skal du finne deg i? Slag, forelsket, frihet, spark, trusler

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Skeptisk til egen økonomi i 2016?

Så lenge du har en fast inntekt og du ikke bruker mer enn du tjener så er du innafor trygge...

Boxing Day – engelsk fotballs jubeldag!

Ingen andre dager er så fornøyelige som 2. juledag, best kjent som Boxing Day. Den eneste dagen gjennom en hel...

Lukk