Premier League-tittelen var aldri truet i 2015, men Chelsea har fortsatt en liten vei å gå før de kan bli blant Europas beste lag og igjen kjempe om å vinne Champions League-tittelen, noe Eden Hazard er klar på at de kan klare http://www.bet365.com/news/nn/betting/fotball/premier-league/–skal-til-topps-i-europa-igjenHer er noe av det Jose Mourinho bør gjøre i sommerens overgangsvindu.

Mourinho tok over klubben for andre gang for to år siden. Da hadde klubben en rekke eldre spillere og spillere som ikke kunne vinne tittelen for dem. Portugiseren begynte umiddelbart å jobbe for å rette opp stallen, finne en god balanse i laget og samtidig ikke bruke for mye penger. Det er han på god vei mot å klare.

Spillere Chelsea har solgt

Siden sommeren 2013 har Chelsea kvittet seg med en rekke spillere som ikke holdt mål. Spissduoen Fernando Torres og Demba Ba er borte, Victor Moses, Juan Mata, Yossi Benayoun, Frank Lampard, Romeu, Ryan Bertrand, Ashley Cole, David Luis og Paulo Ferreira er blant spillerne som spilte en rolle i laget for to år siden. Alle de er nå andre steder.

Nicola Villa, "Josè Mourinho"

giuliaduepuntozero via Compfight

Spillere inn

 Inn har de hentet en rekke bedre spillere – spillere som alle er verdensklasse på sitt beste, og som også gir laget en mye bedre balanse. I mål er Thibaut Courtois tilbake, mens Filipe Luis og Kurt Zouma er hentet inn fra andre klubber. Nathan Ake og Andreas Christensen har også tatt steget opp, og har spilt en liten rolle som reserver i laget.

Midtbanen er nok der de har fått inn mest kvalitet. Nemanja Matic og Cesc Fabregas er begge strålende, mens Willian, Loic Remy og Juan Cuadrado alle brukes i treeren bak en alene-spiss.

På topp forrige sesong var Diego Costa fantastisk, mens Didier Drogba gjorde en god jobb da Costa var ute med skade.

Brukt lite penger

Sammenlignet med de andre toppklubbene har Chelsea nesten ikke brukt penger. Manchester United topper med 168 millioner pund i rent utlegg, mens Manchester City følger bak med 115 millioner pund. Arsenal har også hatt et nettoutlegg på over 100 millioner pund de siste to årene. Til sammenligning har Chelsea «kun» hatt et nettoutlegg på 54 millioner pund før sommerens overgangsvindu. Det er imponerende statistikk.

Forbedringspotensialet

Problemet Chelsea har er at stallen er litt liten. De har ingen naturlig erstatter for Oscar i 10er-rollen, mens både Ramires og John Obi Mikel ikke spiller like godt eller mye lenger. Didier Drogba har forlatt Stamford Bridge igjen, mens det også ser ut til at Remy er på tur ut.

Dermed må Chelsea handle. En bedre erstatter for Costa er nødvendig, mens et alternativ i 10er-rollen er lurt. Muligens trenger de også et nytt alternativ på midtbanen dersom Ruben Loftus-Cheek ikke skal satses på.

Mourinho kommer helt sikkert til å gjøre lur business i sommer også, og får han spillerne han ønsker kommer Chelsea til å dominere engelsk fotball de neste 4-5 årene – om ikke lenger. De kan også begynne å tenke på å vinne Champions League igjen. Laget de har nå er, med enkelte kjøp, godt nok til å klare nettopp det.

 

Vargas

Tags: Chelsea

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Kjendis står fram som bifil!

Janne Tyldum (45), kona til topp-regissøren Morten Tyldum (48) står fram i bladet Kamille - som bifil. Svært få norske...

Tidligere spillere for Arsenal og England, vil dø fra alko-helvete

https://www.youtube.com/watch?v=rfJxfo5-Pek Kenny Sansom (56), en av de mest meritterte spilleren for Arsenal (314 kamper), og en venstre back med 86...

Lukk