«The Last Of Us» er et action-eventyr-horror-overlevelsesspill som ble lagd av «Naughty Dog» og utgitt av «Sony Computer» Entertainment.

Spillet ble kom ut over hele verden på Playstation 3 den 14. juni 2013, og Playstation 4 den 29.  juli 2014 i USA og de neste dagene over hele verden.

Spillets handling er satt i en post-apokalyptisk verden i USA, og forteller historien om Joel og Ellie som prøver å overleve en reise gjennom det som er igjen av USA. De skal finne en kur for en herjende soppinfeksjon som nesten har utslettet hele menneskeheten.

«The Last Of Us» har fått veldig god kritikk for manuset, stemmeskuespillet, designet, musikken og grafikken. Spillet er regnet som en av de viktigste titlene som kom ut i 2013 (Sammen med Grand Theft Auto 5) og fikk over 200 «Årets Spill» priser av aviser og nettsteder.

532407

Før spillet kom ut var det store forhåpninger og veldig kontroversielt. Når spillet endelig var på markedet; solgte det over 1,3 millioner eksemplarer den første uken etter lanseringene. I Juli 2014 hadde The Last Of Us solgt 7 millioner eksemplarer verden over.

14. februar 2014 kom det ut en nedlastbar episode med ekstra innhold som heter «Left Behind.» En oppdatert versjon av spillet til Playstation 4 » The Last Of Us Remastered» kom ut 29. juli i Nord-Amerika, 30. juli i Europa og 1. august i Storbritannia. Regisørene er Bruce Straley og Neil Druckmann. Designer: Jacob Minkoff. Manus forfatter: Neil Druckmann. Modus: Enkeltspiller, flerspiller (online).

Handling: Spillet handler om 2 personer med navn Ellie(14) og Joel (40). De lever i en post-apokalyptisk verden hvor en soppinfeksjonen «Cordyceps Brain Infection» har utryddet store deler av befolkningen.
Joel mistet datteren sin i apokalypsens første timer. Joel og Ellie knytter et sterkt bånd gjennom reisen på å finne en kur til viruset, når de drar over det som gjenstår av USA. Ellie er imun mot viruset og fant ut dette da hun ble bitt av en smittet person.
 *
Det sies at man skal bli syk innen 2 dager, men da Joel og Ellie først møttes var det 3 uker siden hun var bitt. De møter på farlige smittede personer/monstere og overlevende som vil ha deres verider. Spillet byr på ironiske og morsomme øyeblikk og  har en sterk og realistisk handling. Vist frem av god grafikk.
 *
Joel er en en omsorgsfull person som jobbet i byggebransjen før apokalypsen startet og hadde en datter på 13 år, Sarah. Sarah døde da hun ble skutt av en soldat fordi han trudde hun var bitt. Onkelen hennes, Tommy (Joels bror) og Joel prøver og stoppe blødningen uten suksess. 20 år senere møter han Ellie.
*
Ellie er en humoristisk 14 år gammel jente som ble født under apokalypsen og er imun mot viruset «Cordyceps Brain Infection». Hun kommer med ironiske kommentarer og tøff for alderen.
 *
«The Last Of Us» regnes som en av tidenes beste spill og man kan få tak i det på Playstation (CD), PlaystationStore og Steam til PC.
 *
Vargas
Tags: Ellie, Joel, Naughty Dog, Playstation, Sony, Spill, The Last Of Us

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Øl, riktig drikke til maten er viktig i julen

Du må gjerne se hva de som har greie på, sier om hva øl har å si til det måltid...

Sexlivet i 2016 – på tide å tenke på seg selv?

Du skal selvsagt selv sørge for at året som kommer blir i orgasmens tegn, du skal møte spennende mennesker med...

Lukk