Julens bismak

Verden er i stadig endring, det 21. århundret dundrer videre i all sin brutalitet. Enten vi liker det eller ei, så må vi ta innover oss at stadig flere uskyldige, også i Europa får sin vanskeligste jul.

Alt for mange barn og unge får ikke engang oppleve julen, de er drept av bomber og granater eller er på flukt, til et land som f.eks Norge. Vi vet at krig er vondt og vanskelig da det alltid vil være uskyldige ofre. Men det som er overraskende med tidens endringer, er mange nordmenns tanker og meninger om å dele godene. Eller mangler evnen til å ville dele av vår egen overflod.

Nordmenn i 2016 lever i det tryggeste sekundet i historien, på det tryggeste stedet på kloden, vi er fordømt forpliktet til å dele. Vi bør vokte oss vel for å ta eierskap i fred og frihet, som det er noe nordmenn har førsterett på.

Syrian RefugeeCreative Commons License

Bengin Ahmad via Compfight

RS Peter Henry von Koss på patrulje ml Lesvos og Tyrkia

Redningsselskapet via Compfight

Noen nordmenn er villig til å gå i fengsel for å unngå å bli nabo med en flyktning. Noen nordmenn er villig til å tenne på flyktningemottak for slippe syriske, iranske eller kanskje afghanske fremmede i nabolaget. Noen nordmenn påberoper seg retten til å holde sin egen nasjon fritt for andre enn nordmenn.

Noen nordmenn er egoistiske, selvopptatte og naive. Noen nordmenn er så kunnskapsløse og rasistiske at man blir matt og flau på en gang. Hvordan kan man stenge grensene for mennesker som ikke eier nåla i veggen, men bare forsøker å overleve?

De færreste nordmenn, med ondskapsfulle tanker om alt som har med flyktninger å gjøre – har opplevd krig. Vi bør åpne grensene og la folk i ytterste nød få den hjelpen de trenger, og vi bør selvsagt sende hjem alle som utnytter systemet.

Det hele startet da 3 år gamle Aylan Kurdi som ble funnet druknet på en strand i Tyrkia 4. september. Etter dette har verdenssamfunnet forsøkt å hjelpe, men mange nordmenns holdning til flyktningene er økt hat. Det er skremmende uvirkelig og ytterst egoistisk.

Når du synger «Deilig er Jorden» denne julen, send en tanke til Syrias befolkning som lever i helvetes forgård. Og du som er villig til å bryte loven for å slippe å få nye naboer, med annen hudfarge og en annen kultur enn deg selv – du bør gå å skamme deg.

 

Vargas

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.